FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Cyrano de Bergerac" nova premijera osječkoga HNK

OSIJEK, 9. svibnja (Hina) - "Cyrano de Bergerac", komedija u pet činovaautora Edmonda Rostanda, u režiji Zlatka Svibena, posljednja jedramska premijera osječkoga Hrvatskoga narodnoga kazališta (HNK) uovoj kazališnoj sezoni, a održat će se 11. svibnja, istaknuto je nadanašnjoj konferenciji za novinare u HNK.
OSIJEK, 9. svibnja (Hina) - "Cyrano de Bergerac", komedija u pet činova autora Edmonda Rostanda, u režiji Zlatka Svibena, posljednja je dramska premijera osječkoga Hrvatskoga narodnoga kazališta (HNK) u ovoj kazališnoj sezoni, a održat će se 11. svibnja, istaknuto je na današnjoj konferenciji za novinare u HNK.

Predstava je prvi put izvedena u Parizu 28. prosinca 1897., a u osječkome HNK 1925. Tekst za osječku praizvedbu prilagođen je po prijevodima Milana Dimovića i Ivana Kušana. Redatelj Sviben je najavio kako će se s nekoliko scenografskih zahvata prevladati problem zbivanja radnje na nekoliko prostora, ali da će predstava biti prikazana i na ovogodišnjem "Osječkom ljetu kulture", u povijesnoj gradskoj jezgri Tvrđi.

U naslovnoj ulozi Cyrana de Bergeraca nastupit će Krešimir Mikić, a osim njega sudjeluju Olga Pakalović, Darko Milas, Davor Panić, Jasna Odorčić, Ivan Glowatzky te polaznici studija Glume i lutkarstva na Umjetničkoj akademiji osječkoga Sveučilišta.

Dramaturginja predstave je Marijana Fumić, scenograf Drago Turina, a kostimografkinja Katarina Radošević-Galić.

(Hina) xivuc yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙