FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan ugovor s T-Comom o pokroviteljstvu nad 51. Splitskim ljetom

SPLIT,19. svibnja 2005.(Hina) - Intendant splitskog Hrvatskog narodnogkazališta, ravnatelj Splitskog ljeta Milan Štrljić i glavna izvršnadirektorica za T-Com, članica Uprave T-HT-a, Ivana Šoljan potpisali sudanas ugovor o generalnom pokroviteljstvu nad 51. Splitskim ljetom.
SPLIT,19. svibnja 2005.(Hina) - Intendant splitskog Hrvatskog narodnog kazališta, ravnatelj Splitskog ljeta Milan Štrljić i glavna izvršna direktorica za T-Com, članica Uprave T-HT-a, Ivana Šoljan potpisali su danas ugovor o generalnom pokroviteljstvu nad 51. Splitskim ljetom.

Direktorica Šoljan naglasila je kako je to nastavak petogodišnje uspješne suradnje s jednom od najznačajnijih kulturnih manifestacija u Hrvatskoj i sa splitskim HNK. Napomenula je kako T-HT na sličan način pomaže sve četiri nacionalne kazališne kuće "jer promicanje nacionalne kulture shvaća kao svoju obvezu".

"Bez pokroviteljstva T-Coma i drugih tvrtaka Splitsko ljeto ne bi imalo ovako bogat program u kojemu sudjeluju i domaće i inozemne kazališne kuće", kazao je ravnatelj festivala Milan Štrljić, najavivši da će od 14. srpnja do 14. kolovoza biti izvedeno više od 30 opernih, dramskih i koncertnih naslova od kojih šest premijernih.

Festival će, u povodu 1700 godina Splita, biti otvoren premijernom izvedbom dramskog oratorija Julija Bajamontija "Prijenos svetoga Dujma".

U dramskom programu bit će tri premijere: "Kralj Ubu" Alfreda Jarryja u režiji Zlatka Boureka, "Noć iguane" Tennesseeja Williamsa, koju će na scenu postaviti poljski redatelj Janusz Kica, te "Shakespeare na EXit" u izvedbi Teatra Exit i režiji Matka Raguža.

Baletni ansambl splitskog HNK izvest će dvije premijere "Best of" Veseljka Sulića te "Autorsku večer" Staše Zurovca.

Festival će obilježiti i brojna gostovanja istaknutih umjetnika i ansambala iz Izraela, Švedske, Rusije i SAD-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙