FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U muzejima i galerijama u I. tromjesečju 163 tisuće posjetitelja

ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatskih 124 muzeja i galerija uprvom ovogodišnjem tromjesečju posjetilo je ukupno 163 tisućaposjetitelja, od kojih su 84 posto bili domaći, a ostali stranituristi, podaci su Državnog zavoda za statistiku dobiveniistraživanjem o posjeti važnijim turističkim znamenitostima iatrakcijama.
ZAGREB, 31. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatskih 124 muzeja i galerija u prvom ovogodišnjem tromjesečju posjetilo je ukupno 163 tisuća posjetitelja, od kojih su 84 posto bili domaći, a ostali strani turisti, podaci su Državnog zavoda za statistiku dobiveni istraživanjem o posjeti važnijim turističkim znamenitostima i atrakcijama.

Najveći broj ukupnih posjetitelja, nešto malo više od 84 tisuće, imalo je 17 muzeja i galerija u Gradu Zagrebu. Slijedi Dubrovačko-neretvanska i Primorsko-goranska županija čijih je po 9 takvih objekata posjetilo gotovo 18 tisuća odnosno 7,7 tisuća turista.

Osim muzejima i galerijama navedenim istraživanjem Državnog zavoda obuhvaćeni su posjeti i drugim znamenitostima i atrakcijama po županijama, među kojima dvorcima, nacionalnim i parkovima prirode, vjerskim središtima, kockarnicama, zoološkim vrtovima, arheološkim nalazištima, sportskim i drugim manifestacijama te slično.

Ukupno je u Hrvatskoj, u svim županijama, takve objekte, mjesta i događanja u prva tri mjeseca ove godine obišlo 554,5 tisuća posjetitelja, od kojih su 456,4 tisuće bili domaći, a 98,1 tisuća strani.

Promatrano po županijama, najviše je pritom posjetitelja bilo u Primorsko-goranskoj županiji, njih 209 tisuća, od kojih je pak, kako stoji u podacima, njih 192,3 tisuće bilo na tzv. ostalim manifestacijama.

Slijedi Grad Zagreb čije je znamenitosti i atrakcije vidjelo 142,4 tisuće ljudi, pri čemu ih je najviše, 77,1 tisuća, posjetilo sajmove, 38,5 tisuća kockarnice, a 26,8 tisuća zoološki vrt.

Treća je Istarska županija sa 32,6 tisuća posjetitelja, od kojih je najviše, 16,2 tisuće bilo u kockarnicama, dok ih je 10,4 tisuće obišlo spomenike kulture.

Karlovačka je županija zabilježila 27,5 tisuća takvih posjetitelja, dok je peta Osječko-baranjska županija sa njih 24,8 tisuća. U toj su županiji najveći posjet imali sajmovi te zoološki vrtovi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙