FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NYT: Zagreb - privlačno turističko odredište

WASHINGTON,2. svibnja(Hina) - Hrvatski glavni grad Zagreb jedan je odnajslabije otkrivenih europskih gradova, piše u nedjelju list The NewYork Times, predstavljajući grad kao privlačno turističko odredište.
WASHINGTON,2. svibnja(Hina) - Hrvatski glavni grad Zagreb jedan je od najslabije otkrivenih europskih gradova, piše u nedjelju list The New York Times, predstavljajući grad kao privlačno turističko odredište.

"U Zagrebu, jednom od europskih gradova koje turisti najčešće previde, visoka moda, više od 50 muzeja i galerija i plan grada dovoljno jednostavan i za one koji se teško snalaze intrigantno se spajaju sa šarmom grada Staroga svijeta koji se još hrva s modernošću", piše New York Times.

U podužem članku novinar New York Timesa iz Zagreba opisuje što sve posjetitelja može privući u grad u kojemu "Istok sreće Zapad" i u kojemu se može jednako udovoljiti želji da se posjeti tek otvorena parfumerija i zanimljiv obližnji kafić.

Većina posjetitelja može odmah osjetiti da u tom gradu od milijun stanovnika život vri, piše novinar.

U detaljnim uputama za turista list navodi u kojim se hotelima može odsjesti, od jeftinijeg smještaja u hotelu Ilica pa sve do hotela u središtu poput Esplanade i Palacea, koji su i građeni za bogatiju klijentelu koja je počela posjećivati grad potkraj 19. stoljeća.

Članak nudi i gdje se može jesti u jednom od mnogobrojnih zagrebačkih restorana koji nude kombinaciju istočnoeuropske kuhinje, roštilja i mediteranskih specijaliteta.

Za dnevni obilazak grada tu su mnogobrojna mjesta vrijedna viđenja na Gornjem i u Donjem Gradu, niz povijesnih mjesta, muzeja i parkova. Za ljubitelje noćnog života tu su brojni barovi, klubovi sa živom glazbom, a oni željni visoke kulture večer mogu provesti u Hrvatskom narodnom kazalištu, piše Times.

I konačno, list odgovara i na pitanje kako da Amerikanci stignu u Zagreb. Jedan način je zrakoplovom uz presjedanje u nekom od većih europskih gradova i za koji cijena karte iz New Yorka započinje na oko 900 dolara. Drugi je vlakom od neke od popularnijih zračnih luka poput Venecije odakle putovanje traje sedam sati ili Beča odakle se putuje 6,5 sat, piše Times.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙