FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Washington očekuje nastavak suradnje s EU-om

WASHINGTON, 30. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države očekujunastavak "partnerstva" s Europskom unijom bez obzira na događaje uEU-u, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik State Departmenta, dannakon francuskog odbacivanja europskog ustava.
WASHINGTON, 30. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države očekuju nastavak "partnerstva" s Europskom unijom bez obzira na događaje u EU-u, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik State Departmenta, dan nakon francuskog odbacivanja europskog ustava.

"Kao što su ranije rekli predsjednik George W. Bush i državna tajnica Condoleezza Rice, radujemo se snažnoj i ujedinjenoj Europi koja je uspješan partner, kako bismo odgovorili na najveće izazove s kojima se zajedno sučeljavamo", rekao je Noel Clay.

Francuzi su u nedjelju s gotovo 55 posto glasova odbacili europski ustavni ugovor.

U razgovoru za AFP prošlog tjedna američka je državna tajnica rekla da rezultat francuskog referenduma o europskom ustavu, kakav god bio, ne bi trebao utjecati na odnose između Washingtona i Pariza.

Državna je tajnica ipak bila oprezna odgovarajući na pitanje hoće li francuski 'ne' oslabiti Europu i time i odnose između EU-a i SAD-a. Rice je istaknula da Washington "podupire izgradnju Europe i napore koji se ulažu kako bi ona bila snažnija i djelotvornija".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙