FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Omar: Afganistan prodan SAD

KABUL, 25. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Odbjegli talibanski vođa mulaMohamad Omar optužio je afganistanskog predsjednika da je zemljuprodao Sjedinjenim Državama i pozvao Afganistance da se tomu odupru,objavila je u srijedu agencija Afghan Islamic Press.
KABUL, 25. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Odbjegli talibanski vođa mula Mohamad Omar optužio je afganistanskog predsjednika da je zemlju prodao Sjedinjenim Državama i pozvao Afganistance da se tomu odupru, objavila je u srijedu agencija Afghan Islamic Press.

Priopćenje koje agencija pripisuje muli Omaru pročitao je preko telefona viši talibanski dužnosnik nazvavši agenciju u Peshawaru.

Optužba je iznesena nakon što je afganistanski predsjednik Hamid Karzai potpisao sporazum o strateškom partnerstvu s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom koji pokriva sigurnosna i druga pitanja i američkim snagama osigurava slobodno djelovanje u zemlji.

"Afganistan je prodan Amerikancima na neodređeno vrijeme", ocijenio je Omar i pozvao sve Afganistance da se tomu otvoreno usprotive.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙