FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šah: Odličan start Hrvatske na Mitropa kupu

STEINBRUNN, 21. svibnja 2005. (Hina) - U austrijskom gradićuSteinbrunnu pedesetak kilometara udaljenom od Beča počeo 24. Mitropakup na kojem sudjeluje 10 reprezentacija srednjeeuropskih zemalja.
STEINBRUNN, 21. svibnja 2005. (Hina) - U austrijskom gradiću Steinbrunnu pedesetak kilometara udaljenom od Beča počeo 24. Mitropa kup na kojem sudjeluje 10 reprezentacija srednjeeuropskih zemalja.

Naša reprezentacija, koja brani naslov pobjednika, odlično je startala svladavši Njemačku sa 3,5:0,5. Pobjede su izborili Blažimir Kovačević, Ante Brkić i Ante Šarić, a remizirao je Alojzije Janković. Kovačević je svladao svojega suparnika u minijaturi, Brkić je dobio u protunapadu u vremenskom tjesnacu, a Šarić je odbio napad suparnika i dobio besprijekornom igrom u završnici.

NJEMAČKA - HRVATSKA (m) 0,5:3,5 (Braun - Kovačević 0:1, Prusikin - Janković remi, Meier - Brkić 0:1, Brener - Šarić 0:1).

U ostalim susretima Slovenija (koja je stigla u vrlo jakom sastavu, s trojicom velemajstora) pobijedila je Italiju s 3:1, istim je omjerom i Slovačka svladala Austriju, kao i Mađarska Francusku. Švicarska i Češka odigrale su neodlučeno 2:2.

U prvom kolu natjecanja u konkurenciji šahistica, mlada reprezentacija Hrvatske poražena je od Njemačke s 0,5:1,5. Izgubila je Kristina Šolić, a remizirala Borka Frančišković.

U ostalim susretima postignuti su ovi rezultati: Slovačka - Austrija 1 2:0, Austrija 2 - Francuska 0:2, Italija - Slovenija 0:2 i Švicarska - Češka 0,5:1,5.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙