FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bangkok: Otvoren Centar za dojavu o prirodnim nepogodama

BANGKOK , 30. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - U Tajlandu je uponedjeljak, pet mjeseci nakon razornog tsunamija od čijih jeposljedica u južnom priobalnom dijelu poginulo više od 5.300 ljudi,otvoren Centar za dojavu o prirodnim nepogodama.
BANGKOK , 30. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - U Tajlandu je u ponedjeljak, pet mjeseci nakon razornog tsunamija od čijih je posljedica u južnom priobalnom dijelu poginulo više od 5.300 ljudi, otvoren Centar za dojavu o prirodnim nepogodama.

"Da bi se odaslalo upozorenje potrebno je 15 minuta, što je više nego dovoljno da se ljudi pravovremeno obavijeste o opasnosti od tsunamija", rekao je premijer Thaksin Shinawatra na ceremoniji otvaranja Centra što ga je u izravnom tv-programu prenosila državna televizija.

Unatoč tomu što sustav dojavljivanja još nije u potpunosti završen, jer nedostaju morske plutače koje će moći precizno izmjeriti snagu tsunamija, on će se moći koristiti i u sadašnjem stanju, rekao je Thaksin.

Iz Centra će stizati upozorenja i o ostalim prirodnim nepogodama poput poplava, šumskih požara ili slučajnog curenja kemikalija te će se primati informacije o potresima iz pokrajinskih meteorloških ureda diljem zemlje. Ako se ustanovi da postoji opasnost od primjerice tsunamija, upozorenje će se poslati svim tv i radio postajama i korisnicima kratkih poruka putem mobilnih telefona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙