FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NaTajlandu je moderno (i korisno) udati se za stranca

BANGKOK, 4. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Većina stanovnicasjeveroistočnog Tajlanda, gdje je udaja za stranca postala pomodna,tvrdi da se na takav korak odlučuje kako bi izbjegle život usiromaštvu, rezultati su istraživanja što ga je provela profesoricaRattana Boonmathaya sa Sveučilišta Mahidol.
BANGKOK, 4. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Većina stanovnica sjeveroistočnog Tajlanda, gdje je udaja za stranca postala pomodna, tvrdi da se na takav korak odlučuje kako bi izbjegle život u siromaštvu, rezultati su istraživanja što ga je provela profesorica Rattana Boonmathaya sa Sveučilišta Mahidol.

Istraživanje je provedeno u neimenovanom selu na sjeveru Tajlanda u kojemu je trećina od 330 stanovnica u dobi od 25 do 59 godina udana za stranca, a čak 96 posto ih se udalo za Švicarce.

Iako rezultati istraživanja pokazuju čitav niz razloga zbog kojih se žene ondje odlučuju na udaju za strance, najčešći razlog je želja da se izbjegne život u siromaštvu te dobar osjećaj da svojim obiteljima mogu osigurati novac i bolji život, prenosi državna novinska agencija Thai New Agency.

Ispitanice su osim najčešćeg, financijskog razloga navodile i ostale faktore poput primjerice činjenice da stranci nisu poput Tajlanđana opterećeni ženinim prošlim vezama ili pitanjem prije braka poželjnog djevičanstva, a mnoge su navele i veći osjećaj odgovornosti kod svojih stranih supružnika.

Profesorica Rattana izrazila je zabrinutost da je udaja za stranca u selu u kojemu je provela istraživanje postala stvar "pomodarstva" i prestiža među lokalnim ženama, a zanimljivo je da sve više bračnih parova priželjkuje rođenje ženskog a ne muškog djeteta, budući je u slučaju "dobre udaje" ovo drugo korisnije za obitelj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙