FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Afganistanska televizija emitirala snimke otete talijanske humanitarke

RIM, 29. svibnja 2005. (Hina) - Talijanska humanitarna djelatnicaClementina Cantoni (32), oteta u Kabulu 16. svibnja, prikazana je unedjelju prvi puta na jednoj afganistanskoj televizijskoj postaji, asnimku su prenijeli talijanski mediji.
RIM, 29. svibnja 2005. (Hina) - Talijanska humanitarna djelatnica Clementina Cantoni (32), oteta u Kabulu 16. svibnja, prikazana je u nedjelju prvi puta na jednoj afganistanskoj televizijskoj postaji, a snimku su prenijeli talijanski mediji.

Afganistanska televizija Tolo Tv, emitirala je u nedjelju snimku na kojoj se vidi Clementina, s dva motraljeza uperena joj u glavu. Talijanska humanitarka je rekla: "Ja sam Clementina Cantoni, danas je 28. svibnja".

Premda snimka potvrđuje da je Clementina još živa unatoč raznim ultimatumima i objavama njezina smaknuća, u Italiji se strahuje za njezinu sudbinu. Televizija Tolo je ista kojoj se i ranije obraćao navodni otmičar talijanske humanitarne djelatnice, Timor Shah, kada je preuzeo odgovornost za njezinu otmicu i iznio svoj ultimatum. Uz ostalo Timor Shah je zatražio od afganistanskih vlasti da puste iz zatvora njegovu majku koja je, zajedno s članovima njegove bande, uhićene za vrijeme nedavno propale otmice jednog afganistanskog poslovnog čovjeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙