FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fini optimist glede oslobađanja otete Talijanke

RIM, 17. svibnja 2005. (Hina/AR) - Talijanski ministar vanjskihposlova Gianfranco Fini osobno prati zbivanja oko Clementine Cantoni,u ponedjeljak otete u Afganistanu, i njezinim je roditeljima u utorakrekao da je optimist glede njezina oslobađanja.
RIM, 17. svibnja 2005. (Hina/AR) - Talijanski ministar vanjskih poslova Gianfranco Fini osobno prati zbivanja oko Clementine Cantoni, u ponedjeljak otete u Afganistanu, i njezinim je roditeljima u utorak rekao da je optimist glede njezina oslobađanja.

Podtajnica ministarstva vanjskih poslova Margherita Boniver iznijet će u četvrtak povjerenstvima Zastupničkog doma i Senata za vanjsku politiku detalje o otmici Clementine Cantoni (32) iz okolice Milana.

Nju su u ponedjeljak otele četiri naoružane osobe u središtu Kabula dok se nalazila u svojem automobilu zajedno s vozačem i kanadskom prijateljicom. Bila je već dvije godine u Afganistanu gdje je radila za nevladinu organizaciju "Care".

Talijanska humanitarka je prije svega pomagala udovicama koje su poslije godina rata bile gurnute na marginu društva, bez ikakve pomoći u skrbi za djecu.

U traganju za otmičarima angažirani su i odjeli NATO misije Isaf. Do sada je samo jedna kriminalna skupina preuzela odgovornost za otmicu i za oslobađanje Cantoni zatražila da budu oslobođeni njezini vođe Tel Mohammed i Omar Khan, koje je nedavno uhitila policija u Afganistanu.

U međuvremenu stotine udovica izašlo je na ulice tražiti oslobađanje Clementine.

"Tražimo od afganistanske vlade da učini sve za njezino oslobađanje. Poslije Alaha ona je naša jedina nada", klicale su žene.

Tijekom više od dvije godine, podsjetio je Paul Barker, direktor operacija humanitarne organizacije "Care", Clementina se posvetila pomoći udovicama. Njezina misija u Kabulu trebala je završiti 31. svibnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙