FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ciampi poziva na oslobađanje talijanske dobrovoljke

RIM, 27. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik talijanske republike, CarloAzeglio Ciampi, uputio je u petak poziv za oslobađanje talijanskedobrovoljke Clementine Cantoni (32), otete u Afganistanu 16. svibnjaove godine.
RIM, 27. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik talijanske republike, Carlo Azeglio Ciampi, uputio je u petak poziv za oslobađanje talijanske dobrovoljke Clementine Cantoni (32), otete u Afganistanu 16. svibnja ove godine.

"Moje misli idu prema Clementini Cantoni, koja je svijetli primjer čovječnosti, predanosti i upornosti. Treba biti što prije vraćena svojim dragima, svome poslu", rekao je u petak predsjednik Ciampi.

Afganistanski predsjednik Hamid Karzai je također u petak izrazio nadu da će "Clementina biti uskoro oslobođena".

Glede polemika nastalih proteklih dana u Italiji oko navodnog miješanja talijanske tajne službe u istragu i pregovore s otmičarima, na što su navodno vlasti u Kabulu odgovorile kako više pregovarača samo šteti rezultatu pregovora s otmičarima, Karzai je opovrgnuo da postoje napetosti u odnosima s talijanskim vlastima.

"Nema nikakvih problema s talijanskim vlastima", rekao je Karzai.

Glede pregovora s otmičarima, afganistanska vlada je izrazila svoju namjeru da oslobodi iz zatvora majku Timora Shaha, navodnog šefa bande otmičara, što je bio glavni zahtjev za oslobađanje Clementine. Naime, majka Timora Shaha je bila nedavno uhićena, zajedno s još nekim njegovim "suradnicima", prilikom neuspjelog pokušaja otmice jednog afganistanskog poslovnog čovjeka. Timor Shah je navodno zatražio njihovo oslobađanje iz zatvora u zamjenu za puštanje zatočene Talijanke.

U međuvremenu, službeni Kabul se obratio i vjerskim čelnicima i čelnicima plemena za pomoć u daljnjim pregovorima. Na molitvama petkom u džamijama u Kabulu bilo je govora protiv otmica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙