FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Basajev preuzeo odgovornost za požar u kazalištu i zaprijetio novim napadima

MOSKVA, 29. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Čečenski pobunjenički vođaŠamil Basajev rekao je u subotu kasno navečer da su njegovi militantizapalili moskovsko kazalište prošlog tjedna te da niz skupina boracapriprema slične napade širom Rusije.
MOSKVA, 29. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Čečenski pobunjenički vođa Šamil Basajev rekao je u subotu kasno navečer da su njegovi militanti zapalili moskovsko kazalište prošlog tjedna te da niz skupina boraca priprema slične napade širom Rusije.

U pismu objavljenom na web stranici čečenskih pobunjenika, koje se pripisuje Basajevu, pobunjenički je vođa preuzeo odgovornost za požar u kazalištu Stanislavski u središtu Moskve.

"Danas je primljeno izvješće od jedne od naših skupina sabotera koje su dobile zadatak da uništavaju ekonomske, političke, administrativne i kulturne centre u Rusiji, a posebice u Moskvi, ili da nanesu što je moguće veću štetu", rekao je Basajev.

"Tijekom noći s 26. na 27. svibnja skupina je provela uspješnu posebnu operaciju spalivši kazalište Stanislavski u središtu Moskve".

Basajev je preuzeo odgovornost i za kvar na električnoj mreži koji je izazvao nestanak struje u srijedu u Moskvi.

Nijednu od njegovih tvrdnji nije moguće provjeriti, a ruske se vlasti nisu oglasile.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙