FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Istraga o talačkoj krizi u Beslanu: Uhićena četiri nova sumnjivca

VLADIKAVKAZ, 18. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Rusko državno tužiteljstvoobjavilo je u srijedu da su uhićena četvorica Čečena osumnjičena zapovezanost s otmičarima u Beslanu, u Sjevernoj Osetiji, koji sutrebali napasti jednu drugu školu u slučaju da otmica u Beslanu budeneuspješna.
VLADIKAVKAZ, 18. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Rusko državno tužiteljstvo objavilo je u srijedu da su uhićena četvorica Čečena osumnjičena za povezanost s otmičarima u Beslanu, u Sjevernoj Osetiji, koji su trebali napasti jednu drugu školu u slučaju da otmica u Beslanu bude neuspješna.

"Čečeni su uhićeni u travnju. Pripremali su kopiju atentata u Beslanu u školi u selu Nesterovskaja", u Ingušetiji, rekao je zamjenik državnog tužitelja Nikolaj Šepel novinarima u Vladikavkazu, glavnom gradu Sjeverne Osetije. Napad na školu u Ingušetiji pripremala je skupina od 11 ljudi, rekao je. Njegov glasnogovornik kazao je da se uhićeni Čečeni nalaze u zatvoru u Čečeniji.

Nova uhićenja nastavak su istrage koja je u ožujku dovela do uhićenja četvero ljudi osumnjičenih da su pomogli u pripremi najsmrtonosnije talačke krize na svijetu koja je trajala od 1. do 3. rujna 2004. i u kojoj je poginulo 330 ljudi, uključujući 186 djece. Teroristi tu nisu uključeni.

U Vladikavkazu je u utorak počelo suđenje jedinom preživjelom teroristu iz Beslana, 24-godišnjem Nurpašiju Kulajevu.

Rusko tužiteljstvo želi uhititi sve nalogodavce zločina, među kojima je i radikalni čečenski vođa Šamil Basajev.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙