FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Više od 40 pobunjenika ubijeno u Čečniji; nastavlja se potraga za Basajevom

ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Više od 40 militanata ubijeno je uČečeniji u specijalnoj operaciji ruskih saveznih snaga od 5. do 10.svibnja, izjavio je u četvrtak glasnogovornik saveznih snaga uSjevernom Kavkazu general Ilja Šabalkin, a prenijele su ruske novinskeagencije.
ZAGREB, 12. svibnja 2005. (Hina) - Više od 40 militanata ubijeno je u Čečeniji u specijalnoj operaciji ruskih saveznih snaga od 5. do 10. svibnja, izjavio je u četvrtak glasnogovornik saveznih snaga u Sjevernom Kavkazu general Ilja Šabalkin, a prenijele su ruske novinske agencije.

Neki od gerilaca ubijeni su u topničkom napadu na njihovo sklonište u planinama, rekao je Šabalkin i dodao da se u istom razdoblju pet militanata predalo, a još 10 je uhvaćeno.

Kako je dalje rekao, ruske specijalne služe spriječile su niz terorističkih napada u Čečeniji planiranih za Dan pobjede nad fašizmom 9. svibnja, javio je Interfax.

"Savezna služba sigurnosti spriječila je nekoliko terorističkih napada koji su trebali biti izvršeni u Groznom i drugim dijelovima Čečenije. Da su ti napadi bili provedeni prouzročili bi ogromne ljudske žrtve", kazao je Šabalkin.

Čečenski ministar unutarnjih poslova Ruslan Alhanov rekao je da su u selu Sernovodsk i u Groznom uhićene žene koje su planirale izvršiti samoubilačke bombaške napade. Jedna gerilska skupina koja je namjeravala upasti u selo Centoroi je likvidirana, dodao je.

Potpredsjednik proruske čečenske vlade Ramzan Kadirov rekao je da specijalne snage tragaju za pobunjeničkim čelnikom Šamilom Basajevom.

Basajeva Rusija smatra odgovornim za niz krvavih napada na civile, uključujući masakar u školi u Beslanu u rujnu prošle godine, te za njegovo hvatanje nudi 10 milijuna dolara.

Stalno se čuju glasine da je Basajev viđen u Čečeniji, Dagestanu ili čak izvan zemlje, rekao je Kadirov u srijedu.

"Snage ministarstva unutarnjih poslova, čečenske predsjedničke snage sigurnosti i savezne snage u potrazi su za njim 24 sata dnevno i ta operacija neće biti zaustavljena sve dok on ne bude uhićen ili likvidiran", istaknuo je Kadirov.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙