FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počelo suđenje jedinom preživjelom otmičaru iz Beslana

VLADIKAVKAZ, 17. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Suđenje jedinom preživjelomod 32 pripadnika pročečenske postrojbe, koja je otela više od 1.100osoba u školi u Beslanu u rujnu prošle godine, počelo je u utorak uVladikavkazu, glavnom gradu Sjeverne Osetije, 20 km od Beslana.
VLADIKAVKAZ, 17. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Suđenje jedinom preživjelom od 32 pripadnika pročečenske postrojbe, koja je otela više od 1.100 osoba u školi u Beslanu u rujnu prošle godine, počelo je u utorak u Vladikavkazu, glavnom gradu Sjeverne Osetije, 20 km od Beslana.

Nurpaši Kulajev (24), podrijetlom iz sela Engenoj, u području Nožaj-Jurt (jug Čečenije) priveden je 3. rujna u blizini škole kad su ga policajci spasili od bijesne gomile koja ga se spremala ubiti pronašavši ga skrivena ispod kamiona, preodjevena u sportsku odjeću i spremna za bijeg.

Odgovornost za otmicu 1.128 osoba izvedenu u Beslanu od 1. do 3. rujna 2004. preuzeo je čečenski radikalni ratni vođa Šamil Basajev.

Konačni podaci koje su ustanovile ruske vlasti govore o 330 mrtvih (ne računajući teroriste): 318 civila (među kojima 186 djece), dva zaposlenika ruskog ministarstva za izvanredna stanja i deset članova ruskih posebnih snaga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙