FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Katoličke organizacije u Španjolskoj brane pravo na istospolni brak

MADRID, 10. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Nekoliko katoličkih organizacijau Španjolskoj stalo je u utorak u obranu prava homoseksualaca na brak,unatoč službenom stajalištu Katoličke crkve u Španjolskoj koja jedužnosnike i zastupnike pozvala da se pozovu na prigovor savjesti.
MADRID, 10. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Nekoliko katoličkih organizacija u Španjolskoj stalo je u utorak u obranu prava homoseksualaca na brak, unatoč službenom stajalištu Katoličke crkve u Španjolskoj koja je dužnosnike i zastupnike pozvala da se pozovu na prigovor savjesti.

"Građanski brak je pravna ustanova, ljudska struktura koja se može i treba mijenjati kako bi se prilagodila novim načinima shvaćanja društva", ističe u proglasu skupina katoličkih vjernika okupljenih oko časopisa "Iglesia Viva" (Živa Crkva) i oko vjerskog informativnog portala Atrio.

Španjolski biskupi, koje Vatikan otvoreno podupire, u petak su opetovali poziv katolicima da se "jasno i odlučno usprotive" novom španjolskom zakonu koji dopušta istospolni brak i usvajanje djece u takvom braku, a trebao bi stupiti na snagu na ljeto, upozorivši kako je riječ o "vraćanju unatrag na civilizacijskom putu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙