FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP u Sisku predstavio program i kandidate za lokalne izbore

SISAK, , 8. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska stranka prava (HSP) večerasje na predizbornom skupu u sisačkom Domu kulture predstavila svojpredizborni program i nositelje liste za izbore za SkupštinuSisačko-moslavačke županije i grad Sisak.
SISAK, , 8. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatska stranka prava (HSP) večeras je na predizbornom skupu u sisačkom Domu kulture predstavila svoj predizborni program i nositelje liste za izbore za Skupštinu Sisačko-moslavačke županije i grad Sisak.

Nositelj liste HSP-a za Sisačko-moslavačku županijsku i kandidat stranke za sisačko-moslavačkog župana, sadašnji dožupan Velimir Kvesić rekao je da HSP izlazi samostalno na izbore u svim općinama i gradovima u toj županiji.

"HSP će narodu pokazati svoju neokaljanost i odlučnost, afirmirajući tradicionalne hrvatske vrijednosti, kao što su skromnost, poštenje, ustrajnost i sloga, kojom mogu okrijepiti onemoćali Sisak i Sisačko-moslavačku županiju", kazao je Kvesić.

HSP-ov kandidat za sisačko-moslavačkog župana osudio je i "koaliciju tzv. desnog centra i liberala", ocjenivši "da su to "dva različita svijeta" te da je "jedini cilj takvih koalicija privatni ili uskostranački interes".

Kritički se osvrnuo i na oporbenu županijsku koalicijsku listu predvođenu SDP-om, nazvanu "Srcem za promjene", rekavši da je "ona sastavljena od ideološki suprotstavljenih stranaka" i "da ne nudi ništa novoga".

Tzv. nezavisne liste Kvesić je nazvao "tragikomedijom".

Velimir Kvesić pozvao je birače da glasuju za HSP "ako žele promijeniti sadašnje stanje u Sisačko-moslavačkoj županiji", dodavši da "jedino u HSP-u nema ratnih profitera i dezertera, nema nikoga tko je u pretvorbi i privatizaciji kupio tvornice, otpustio radnike, te nema nemoralnih i nedosljednih ljudi".

Na skupu je predstavljen i nositelj stranačke liste za sisačko Gradsko vijeće i kandidat HSP-a za sisačkog gradonačelnika Mario Marot.

U sklopu predizbornog skupa HSP-a u Sisku prikazan je dokumentarni film o Domovinskom ratu "Komšije II.", nezavisnog producenta i redatelja Pavla Vranjicana iz Zagreba, u kojem su prikazane autentične snimke srpskih ratnih snimatelja o okupaciji Hrvatske, sudjelovanju vojnog aparata bivše Jugoslavije u oružanoj agresiji na Republiku Hrvatsku.

Na poziv koautora tog filma, pukovnika u mirovini Ivice Pandže, sudionici skupa dužim su aplauzom "pozdravili generala Antu Gotovinu ma gdje bio".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙