FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U "3. maju" porinut tanker za njemačkog naručitelja

RIJEKA,28. svibnja 2005.(Hina) - U brodogradilištu "3. maj" danas jeporinut tanker za prijevoz ulja i naftnih prerađevina, nosivosti23.400 tona koji se u tom brodogradilištu gradi za tvrtku "CarlButtner" iz Bremena.
RIJEKA,28. svibnja 2005.(Hina) - U brodogradilištu "3. maj" danas je porinut tanker za prijevoz ulja i naftnih prerađevina, nosivosti 23.400 tona koji se u tom brodogradilištu gradi za tvrtku "Carl Buttner" iz Bremena.

Tanker je dugačak 168 metara i peti je od ukupno šet brodova koji će u "3. maju" biti izgrađeni za istog, njemačkog naručitelja.

Svih pet tankera imaju redunantnu propulziju koja omogućava plovidbu broda u slučaju kvara na jednom od pogonskih strojeva, što omogućuje veću sigurnost broda i zaštitu okoliša. Tanker će nakon isporuke nositi ime leptira, "Avalon", kao i prethodna četiri broda koji su imena dobili po vrstama leptira.

Prema planovima, brod će biti isporučen do listopada ove godine, četiri mjeseca prije roka. Gradnja ovog broda trebala bi trajati ukupno 10 mjeseci, što je u skladu s planovima po kojima bi brodogradilište u sljedeće dvije godine smanjilo rok gradnje na 8 mjeseci po brodu.

Predsjednik Uprave 3. maja Gvozden Rukavina kazao je da je ugovorena cijena broda oko 26 milijuna dolara, ali da su u tijeku pregovori s vlasnikom o izmjeni te cijene. Naime, na cijenu gradnje broda znatno utječe nepovoljan tečaj dolara i visoke cijene čelika, pa brodogradilište nastoji sa svim naručiteljima dogovoriti izmjenu ugovorenih cijena, a nove narudžbe ugovarati u eurima.

Današnje porinuće drugo je koje je od početka ove godine obavljeno u brodogradilištu "3. maj", a do kraja godine oečkuju se još dva porinuća.

U knjizi narudžba brodogradilišta "3. maj" sada je ukupno 15 brodova koji bi trebali biti izgrađeni do početka 2008.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙