FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završen Svjetski skup muzealaca

ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Međunarodni stručni skup muzealaca "Dokumentacija i korisnici", okupljenih u CIDOC-u koji djeluje usklopu UNESCO-ova Odbora za muzeje ICOM-a, završen je poslijepodne uZagrebu.
ZAGREB, 27. svibnja 2005. (Hina) - Međunarodni stručni skup muzealaca "Dokumentacija i korisnici", okupljenih u CIDOC-u koji djeluje u sklopu UNESCO-ova Odbora za muzeje ICOM-a, završen je poslijepodne u Zagrebu.

U radu skupa, koji se bavio primjenom informatičke tehnologije u muzejima, sudjelovalo je 130 stručnjaka iz 29 zemalja koji su se predstavili s 40-ak izlaganja.

Članica izvršnog odbora CIDOC-a Maja Šojat-Bikić, na čiju je inicijativu skup održan u Zagrebu, ocijenila je skup uspješnim, dodavši kako mu je glavni cilj bilo približavanje muzejske dokumentacije najširoj publici korištenjem suvremenih informatičkih tehnologija.

Po njezinim riječima, skup je pokazao važnost digitalizacije kulturne baštine, poglavito one koja se čuva u muzejima, i uvrštavanja te građe na internet. Hrvatski muzealci ne zaostaju u procesu provođenja digitalizacije muzejske građe i izradbe multmedijalnih projekata s tog područja, rekla je Šojat-Bikić i dodala da im predstoji još velik posao na tom području.

Glavni je organizator skupa, koji se održavao u Hrvatskom državnom arhivu (HDA), Muzej grada Zagreba uz suorganizatora Muzejski dokumentacijski centar koji se već pola stoljeća skrbi o napretku i jačanju muzejske struke u Hrvatskoj.

Sudionici skupa sutra će posjetiti neke od muzeja i dvoraca u Hrvatskom zagorju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙