FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zemljišne knjige Supetra i Sinja na Internetu

ZAGREB, 26. svibnja 2005. (Hina) - Podaci zemljišnoknjižnih odjelaopćinskih sudova u Supetru i Sinju dostupni su javnosti putemInterneta od jučer u 17 sati, izvijestilo je jutros Ministarstvopravosuđa.
ZAGREB, 26. svibnja 2005. (Hina) - Podaci zemljišnoknjižnih odjela općinskih sudova u Supetru i Sinju dostupni su javnosti putem Interneta od jučer u 17 sati, izvijestilo je jutros Ministarstvo pravosuđa.

Rad na digitalizaciji zemljišnih knjiga u Republici Hrvatskoj predstavlja jedan od najznačajnijih projekata reforme pravosuđa koju provodi Ministarstvo pravosuđa, ističe se u priopćenju i najavljuje da će tijekom ovog tjedna na Internetu biti dostupni podatci još 15 zemljišnoknjižnih odjela općinskih sudova.

Zemljišnoknjižni odjel Općinskog suda u Supetru unio je do 25. svibnja 4054 zemljišnoknjižnih uložaka tj. 15 posto podataka, a odjel Općinskog suda u Sinju unio je 645 upisa budući je tek započeo s unošenjem podataka, navodi se u priopćenju i dodaje da se u tim zemljišnoknjižnim odjelima svakodnevno unose novi podatci koji će biti dostupni javnosti.

Stavljanjem zemljišnoknjižnih uložaka na Internet znatno se povećava pravna sigurnost, a smanjuje korupcija i neučinkovitost administracije, ocjenjuje Ministarstvo pravosuđa i ističe da se zemljišnoknjižni izvaci na Internetu ažuriraju svaka 24 sata, pa se stalno može pratiti promjene vlasničkog stanja.

Tijekom ovog tjedna na Internetu će biti dostupni podatci još 15 zemljišnoknjižnih odjela općinskih sudova - u Čabru, Dubrovniku, Đakovu, Ivanić Gradu, Krapini, Krku, Metkoviću, Novom Marofu, Novskoj, Opatiji, Orahovici, Pločama, Slunju, Vinkovcima i Vojniću, najavilo je danas Ministarstvo pravosuđa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙