FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica Škare Ožbolt u Splitu o zemljišnoknjižnim odjelima

SPLIT,27. svibnja 2005.(Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožboltposjetila je danas Supetar na Braču, gdje je otvorila digitalnuzemljišnu knjigu, te splitski Županijski i Općinski sud na kojima jerazgovarala o poteškoćama u njihovu radu i postupku digitalizacijezemljišnih knjiga.
SPLIT,27. svibnja 2005.(Hina) - Ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt posjetila je danas Supetar na Braču, gdje je otvorila digitalnu zemljišnu knjigu, te splitski Županijski i Općinski sud na kojima je razgovarala o poteškoćama u njihovu radu i postupku digitalizacije zemljišnih knjiga.

Podatci zemljišnoknjižnog odjela supetarskog Općinskog suda javnosti su putem interneta dostupni od srijede. Do sada su u elektronički oblik prebačena 4054 zemljišnoknjižna uloška ili 15 posto podataka Općinskoga suda u Supetru, a ministrica Škare Ožbolt najavila je kako će broj podataka dostupnih javnosti svakodnevno rasti s novim unošenjem.

Ministrica pravosuđa upoznala se danas u Splitu i sa stanjem u tamošnjem Zemljišnoknjižnom odjelu i poteškoćama u radu sudova.

Izjavila je kako je na splitskom Općinskom sudu do sada digitalizirano tek tri posto podataka, no, razlog je tomu, kako je rekla, što je taj sud do sada prioritet davao rješavanju zaostataka - neriješenih sudskih i imovinskopravnih predmeta.

Ocijenila je i kako je nedopustivo da Split, kao drugi grad po veličini u Hrvatskoj, toliko zaostaje za Zagrebom koji je digitalizirao 74 posto zemljišnoknjižnih podataka, pa će se, kako je poručila, od sada na tom poslu angažirati "sve raspoložive snage splitskoga suda".

Ministrica pravosuđa najavila je spajanje katastarskih i zemljišnih podataka koji će putem interneta biti dostupni svim građanima, kako zbog toga ne bi morali dolaziti i čekati na sudovima.

Digitalizacija zemljišnih knjiga jedan je od najznačajnijih projekata reforme pravosuđa, rekla je Škare Ožbolt.

Dodala je i kako su samo ovoga tjedna putem interneta postali dostupni podaci još 15 zemljišnoknjižnih odjela općinskih sudova, čime se smanjuje neučinkovitost administracije i mogućnost korupcije.

Ministrica Škare Ožbolt izvijestila je i kako će radovi na rekonstrukciji i prilagodbi robne kuće Forum, na čijih će 3700 četvornih metara biti smješten splitski Općinski sud, najvjerojatnije početi potkraj kolovoza ili početkom rujna ove godine. Cijena projekta trebala bi iznositi oko dva milijuna eura.

Ministarstvo pravosuđa početkom ove godine sa splitskim poduzetnikom Željkom Kerumom dogovorilo je zamjenu poslovnih prostora radi rješavanja prostornih poteškoća splitskoga Općinskog suda. Kerum je u zamjenu za robnu kuću Forum dobio poslovni prostor u zgradi u Ulici Domovinskog rata u kojoj je smješten Prekršajni sud.

Nakon premještanja splitskog Općinskog suda iz Palače pravde riješit će se i prostorni problemi Županijskog suda koji ostaje u toj zgradi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙