FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 26. svibnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 26. svibnja 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - U znak zahvalnosti za Hrvatsku svim poginulim hrvatskim braniteljima jutros je ispred "Zida boli" u zagrebačkoj Selskoj ulici pedesetak hrvatskih branitelja "Podravke" i "INA-Naftaplina" automobilima krenulo na petodnevnu tradicionalnu karavanu "Da se ne zaboravi - 2500 kilometara diljem Hrvatske". Karavanu je ispratila njezina pokroviteljica potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja Jadranka Kosor. Nakon što je novinarima izjavila da joj je čast biti pokroviteljicom karavane, jer branitelji putujući Hrvatskom podsjećaju na sve one bez kojih ne bi bilo Hrvatske, Jadranka Kosor se priopćenjem ogradila i osudila čin pojedinih sudionika karavane koji su na svojim vozilima istaknuli fotografije generala Ante Gotovine. "Ministarstvo će uvijek podupirati akcije hrvatskih branitelja usmjerene na promicanje vrijednosti Domovinskog rata, a fotografije Ante Gotovine koje su primjećene tek kad je karavana krenula smatramo nepotrebnom politizacijom hvale vrijedne akcije", istaknula je u priopćenju Kosor.

ZAGREB - Hrvatska radiotelevizija reagirala je danas na raspravu u Hrvatskom saboru zastupnika HDZ-a Andrije Hebranga o prijedlogu SDP-a da se HRT-u ukine obveza plaćanja PDV-a, ocjenjujući da je on izrekao nekoliko spornih tvrdnji koje se odnose na HRT. HRT ističe da se osvrće na mišljenje Hebranga "koji osporava javni karakter HTV-a" jer ga je iznio u Hrvatskom saboru u ime kluba HDZ-a i što je "na temelju takvog mišljenja tražio da se HRT-u 'podignu, a ne smanje porezi'". HRT, uz ostalo, podsjeća da prema Zakonu o HRT-u iz 2001. "pretplata nije naknada za učinjene usluge već posebna vrsta pristojbe koja se plaća na korištenje prijamnika". Zakonodavac je s "pretplate" na "pristojbu" i prešao, shodno preporukama Vijeća Europe, da hrvatskom javnom elektroničkom mediju osigura neovisno poslovanje.

SPLIT - Zbog narušavanja javnog reda i mira prije, za vrijeme i nakon jučerašnje nogometne utakmice između Hajduka i Rijeke na stadionu u Poljudu, privedena je ukupno 21 osoba od kojih je 17 prekršajno prijavljeno, izvijestio je danas načelnik Ureda načelnika PU splitsko - dalmatinske Ninoslav Ćurić. Među privedenima trojica su pripadnika navijačke skupine "Armada" iz Rijeke, a ostali su iz splitske "Torcide". Protiv dvoje navijača Hajduka, zbog opiranja privođenju, policija je uporabila sredstava prislile, tjelesnu snage i sredstva za vezivanje, pri čemu je jedan od njih zadobio lakše tjelesne ozljede. Među privedenima je bio i jedan maloljetnik, a sve su osobe nakon utakmice puštene.

ZAGREB - Podaci zemljišnoknjižnih odjela općinskih sudova u Supetru i Sinju dostupni su javnosti putem Interneta od jučer u 17 sati, izvijestilo je jutros Ministarstvo pravosuđa. Zemljišnoknjižni odjel Općinskog suda u Supetru unio je do 25. svibnja 4054 zemljišnoknjižnih uložaka tj. 15 posto podataka, a odjel Općinskog suda u Sinju unio je 645 upisa budući je tek započeo s unošenjem podataka, navodi se u priopćenju. Tijekom ovog tjedna na Internetu će biti dostupni podatci još 15 zemljišnoknjižnih odjela općinskih sudova - u Čabru, Dubrovniku, Đakovu, Ivanić Gradu, Krapini, Krku, Metkoviću, Novom Marofu, Novskoj, Opatiji, Orahovici, Pločama, Slunju, Vinkovcima i Vojniću, najavilo je danas Ministarstvo pravosuđa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙