FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poštanska marka za 10. obljetnicu Bljeska

NOVSKA, , 30. travnja 2005. (Hina) - U povodu 10. obljetnicevojnoredarstvene akcije Bljeska, danas su Hrvatske pošte i Hrvatskofilatelističko-numizmatičko društvo "Novska 94" u novljanskoj srednjojškoli predstavili prigodnu poštansku marku "Deseta obljetnicavojnoredarstvenih akcija Bljeska i Oluje".
NOVSKA, , 30. travnja 2005. (Hina) - U povodu 10. obljetnice vojnoredarstvene akcije Bljeska, danas su Hrvatske pošte i Hrvatsko filatelističko-numizmatičko društvo "Novska 94" u novljanskoj srednjoj školi predstavili prigodnu poštansku marku "Deseta obljetnica vojnoredarstvenih akcija Bljeska i Oluje".

Novu marku, koja će službeno biti puštena u promet 1. svibnja, predstavio je predsjednik Uprave Hrvatskih pošta Milan Skoblar. Tom je prigodom rekao da je prijedlog za izdavanje marke potekal od novljanskih filatelista prije dvije godine.

Vrijednost marke je 1,80 kuna, a tiskana je u 300.000 primjeraka. Dizajnirao ju je Danijel Popović, a na njoj je motiv tenka Treće gardijske brigade Hrvatske vojske, koji je fotograf Goran Laušić snimio 2. svibnja 1995. u oslobođenoj zapadnoj Slavoniji.

Uz marku, u prodaju je puštena i prigodna omotnica, a prema riječima Milana Skoblara, Hrvatska je dosad izdala 238 prigodnih marki s različitim motivima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙