FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iračka vlada provodi veliku sigurnosnu operaciju u Bagdadu

BAGDAD, 26. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Iračka vlada će rasporeditidesetke tisuća svojih vojnika u Bagdadu u operaciji bez presedana sciljem blokiranja grada zbog lova na pobunjenike koji su pokrenulinovi val nasilja, izjavili su u četvrtak ministri.
BAGDAD, 26. svibnja 2005. (Hina/Reuters) - Iračka vlada će rasporediti desetke tisuća svojih vojnika u Bagdadu u operaciji bez presedana s ciljem blokiranja grada zbog lova na pobunjenike koji su pokrenuli novi val nasilja, izjavili su u četvrtak ministri.

Ministar obrane Sadoun al-Dulaimi rekao je da će 40.000 iračkih vojnika biti raspoređeno u Bagdadu u operaciji Grom, najvećoj iračkoj vojnoj operaciji od pada režima Sadama Huseina. Uz potporu 10.000 američkih vojnika u Bagdadu, iračke će snage uspostaviti stotine kontrolnih točaka i blokirati ceste u gradu.

Dramatičan porast samoubilačkih napada i zasjeda, za koje su većinom odgovorni sunitski gerilci, izazvao je bojazan da bi u Iraku moglo doći do građanskog rata ako šijitska vlada ne ispuni svoja obećanja da će uspostaviti stabilnost. U tim napadima poginulo je više od 600 Iračana u posljednja četiri tjedna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙