FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nastavljena američka ofenziva na zapadu Iraka, ubijeno oko 100 pobunjenika

BAGDAD , 10. svibnja 2005. (Hina/AP) - Američke vojne snage su uutorak, treći dan zaredom uz pomoć helikoptera i vojnih zrakoplovanastavile veliku ofenzivu na uporišta pobunjenika u zapadnom Iraku ublizini sirijske granice, izvijestila je u utorak američka vojska.
BAGDAD , 10. svibnja 2005. (Hina/AP) - Američke vojne snage su u utorak, treći dan zaredom uz pomoć helikoptera i vojnih zrakoplova nastavile veliku ofenzivu na uporišta pobunjenika u zapadnom Iraku u blizini sirijske granice, izvijestila je u utorak američka vojska.

U najvećoj američkoj vojnoj operaciji u posljednjih šest mjeseci u Iraku, koja se odvija pod radnim nazivom "Matador", do sada je ubijeno oko stotinu pobunjenika. Ofenziva je počela u subotu kasno navečer u pograničnom gradu Qaimu. Poginula su i najmanje četiri marinca. Izvjestitelj lista Los Angeles Timesa s mjesta događaja je izvijestio da je ozlijeđeno 20 američkih vojnika, no vojska nije odmah potvrdila tu informaciju.

U Bagdadu je u utorak ujutro u središnjem poslovnom dijelu Bagdada eksplodirao automobil-bomba. Poginulo je sedam osoba, a ozlijeđeno ih je 16. Bomba je eksplodirala u trenutku dok je gradom prolazila kolona terenskih i oklopnih vozila, rekao je za AP američki časnik koji je želio ostati anoniman.

U sukobima zapadno od Bagdada u ponedjeljak su poginula dvojica američkih vojnika, a na raznim lokacijama sjeverno od Bagdada u sukobima je u utorak poginulo šest Iračana, među kojima su dvojica pobunjenika, izvijestile su iračke snage sigurnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙