FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pirotehničari iz BiH u iračkoj misiji

SARAJEVO,27. travnja(Hina) - Pirotehničari iz Bosne i Hercegovine, kojitrebaju uskoro biti upućeni u Irak, najvjerojatnije će bitiraspoređeni u sektoru što ga kontroliraju američke snage u toj zemlji,izjavio je u srijedu u Sarajevu ministar obrane BiH NikolaRadovanonović.
SARAJEVO,27. travnja(Hina) - Pirotehničari iz Bosne i Hercegovine, koji trebaju uskoro biti upućeni u Irak, najvjerojatnije će biti raspoređeni u sektoru što ga kontroliraju američke snage u toj zemlji, izjavio je u srijedu u Sarajevu ministar obrane BiH Nikola Radovanonović.

On je novinarima pojasnio kako se skupina od pet vojnih časnika iz BiH trenutačno nalazi u Iraku i proučava stanje i moguća mjesta raspoređivanja bosanskohercegovačkih pirotehničara koji bi uništavali već prikupljeno streljivo i eksploziv.

Povratak ovih časnika u BiH očekuje se 3. svibnja kada trebaju podnijeti izvješće o obavljenoj misiji.

"Sada se razmatra sektor Zapad. To je široko područje istočno od Bagdada do granice sa Sirijom i Saudijskom Arabijom", kazao je Radovanović.

Ministar obrane BiH potvrdio je kako će prva postrojba pirotehničara biti spremna za operativno djelovanje i raspoređivanje u misiju u Iraku u roku od mjesec dana.

Pedesetak pirotehničara završilo je ovog mjeseca obuku za iračku misiju što ju je djelomice financirala i američka vlada. Svi oni dragovoljno su se prijavili za odlazak u Irak.

Kako je ranije najavljeno, u misiju u Irak koja bi trebala trajati šest mjeseci za sada odlazi 36 pirotehničara iz BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙