FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U američkoj ofenzivi u Iraku više od 90 mrtvih

BAGDAD, 9. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Američka vojska pokrenula jeveliku ofenzivu u najnemirnijoj iračkoj pokrajini u kojoj je uprotekla tri dana poginulo više od 90 ljudi, javlja u ponedjeljakdpa.
BAGDAD, 9. svibnja 2005. (Hina/dpa) - Američka vojska pokrenula je veliku ofenzivu u najnemirnijoj iračkoj pokrajini u kojoj je u protekla tri dana poginulo više od 90 ljudi, javlja u ponedjeljak dpa.

Televizijska postaja Al-Arabiya objavila je pozivajući se na američku vojsku da je samo u pokrajini Anbar poginulo 75 pobunjenika.

Prema podacima američke vojske, pobunjenici su u Iraku od subote ubili i osmoricu američkih vojnika.

CNN je pozivajući se na Pentagon objavio da se u posljednjih mjesec dana broj napada automobilima-bombama u Iraku udvostručio.

U Tikritu, na sjeveru Iraka, gradske vlasti posegnule su za drastičnim mjerama kako bi suzbile broj napada automobilima-bombama. Od ponedjeljka se tako automobili u Tikritu smiju voziti samo uz suvozača.

Prema riječima jednog gradskog dužnosnika, gradske vlasti nadaju se da će time smanjiti broj samoubilačkih napada automobilima-bombama jer pobunjenici jednostavno neće imati dovoljno dobrovoljaca.

Nove žrtve pale su i u drugim dijelovima zemlje.

U južnom Bagdadu u ponedjeljak je u eksploziji automobila-bombe poginulo najmanje troje iračkih policajaca i bombaš-samoubojica.

Automobil-bomba eksplodirao je i na zapadu grada pri čemu je ozlijeđeno pet vojnika i troje civila.

Južno od Bagdada sunitski fanatici ubili su sedmoricu šijita koji su krenuli u Najaf na sprovod rođaka, rekao je parlamentarni zastupnik Fatah al-Scheich.

Iračko ministarstvo obrane priopćilo je da je iračka vojska južno od Bagdada uhitila 17 terorista.

U Baqubi, sjeverno od Bagdada, pobunjenici su ubili građevinskog poduzetnika i njegovog sina.

U Kerbali je pak oko 2000 šijita prosvjedovalo protiv korupcije u policiji. Tražili su od novog premijera Ibrahima al-Jaafarija da poduzme nešto u tzv. "krizi brašna" jer već četiri mjeseca na svoje točkice na prehrambene namirnice ne mogu dobiti brašno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙