FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Španjolski kardinal izazvao skandal usporedivši brak homoseksualaca i holokaust

MADRID, 27. travnja 2005. (Hina/AFP) - Udruženja za obranu pravahomoseksualaca skandalizirana su izjavama španjolskog kardinalaRicarda Marie Carlesa koji je pozvao na nepriznavanje gay brakova idodao da poštivanje zakona, a ne vlastite savjesti, "vodi uAuschwitz".
MADRID, 27. travnja 2005. (Hina/AFP) - Udruženja za obranu prava homoseksualaca skandalizirana su izjavama španjolskog kardinala Ricarda Marie Carlesa koji je pozvao na nepriznavanje gay brakova i dodao da poštivanje zakona, a ne vlastite savjesti, "vodi u Auschwitz".

"Ako dopustimo da poštivanje zakona prevagne nad poštivanjem vlastite savjesti, to vodi u Auschwitz", izjavio je umirovljeni nadbiskup Barcelone u utorak navečer na tv-mreži TV3 spomenuvši novi zakon koji dozvoljava istospolne brakove, a koji bi u Španjolskoj trebao stupiti na snagu ovog ljeta.

"Oni koji su stvorili Auschwitz nisu bili zločinci već ljudi koji su bili prisiljeni ili su mislili da moraju slušati zakone nacističke vlade, a ne svoju savjest", dodao je kardinal.

Zaklada Triangulo za jednakost homoseksualaca i lezbijki ocijenila je "odvratnom usporedbu s nacističkim holokaustom" i tražila je od crkve da "prestane sijati mržnju između žrtava diskriminacije i žrtava holokausta, među kojima ima puno homoseksualaca".

Još jedno udruženje za obranu prava homoseksualca, Cogam, ocijenilo je "nevjerojatnim da katolička hijerarhija povezuje parlamentarce koji su glasovali za istospolne brakove i nacizam" i ukazalo je na "nezamislivo uplitanje jedne strane države u španjolsku politiku", aludirajući na Vatikan.

Vatikan, preciznije kardinal Alfons Lopez Trujillo, predsjednik Papinskog vijeća za obitelj, pozvao je u petak španjolske dužnosnike da se zbog "prigovora savjesti" ne pridržavaju zakona koji dozvoljava istospolne brakove i omogućuje homoseksualcima posvajanja djece, kojeg je u četvrtak izglasao španjolski parlament.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙