FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oslobođeni rumunjski novinari doputovali u Bukurešt

BUKUREŠT, 23. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Troje rumunjskih novinara kojisu oslobođeni u nedjelju, nakon što su 28. ožujka oteti u predgrađuBagdada, u ponedjeljak popodne doputovali su u Bukurešt vojnimtransportnim zrakoplovom Hercules rumunjske vojske, izvijestio jeFrance presse.
BUKUREŠT, 23. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Troje rumunjskih novinara koji su oslobođeni u nedjelju, nakon što su 28. ožujka oteti u predgrađu Bagdada, u ponedjeljak popodne doputovali su u Bukurešt vojnim transportnim zrakoplovom Hercules rumunjske vojske, izvijestio je France presse.

Marie-Jeanne Ion s televizije Prima, kamermana Sorina Miscocija i Eduarda Ohanesiana, dopisnika lista Romania Libera, u vojnoj zračnoj luci u Bukureštu dočekali su članovi njihovih obitelji, predsjednik Traian Basescu i mnogi novinari.

Za razliku od troje novinara, njihov američki vodič iračkog podrijetla Mohamed Munaf, otet istodobno kad i oni, ostao je u Bagdadu gdje su ga zbog ispitivanja, kako je priopćeno, zadržale američke vojne snage.

Američko veleposlanstvo u Bukureštu izvijestilo je da su američki istražitelji "zaključili kako Mohamed Munaf raspolaže informacijama koje imaju veze s iminentnom opasnošću za multinacionalne koalicijske snage u Iraku".

Otmičari koji su se predstavili kao "Brigade Muadha Ibn Jabala" postavili su ultimatum Rumunjskoj prema kojemu će ubiti taoce ako se njihove vojne snage ne povuku iz Iraka. No rumunjski predsjednik Basescu u nedjelju je, nedugo prije oslobađanja talaca, izjavio kako Rumunji ne namjeravaju "pregovarati ni o promjenama u svojoj vanjskoj politici ni o otkupnini" u zamjenu za njihovo puštanje na slobodu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙