FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSLS želi potvrdu volje birača u postizbornim koalicijama

ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Čelnici Hrvatske socijalno-liberalnestranke (HSLS) Ivan Čehok i Đurđa Adlešić danas su ocijenili darezultati lokalnih izbora pokazuju trend rasta i jačanja stranke inaglasili da će u postizbornim koalicijama HSLS učiniti sve da potvrdivolju birača.
ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Čelnici Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) Ivan Čehok i Đurđa Adlešić danas su ocijenili da rezultati lokalnih izbora pokazuju trend rasta i jačanja stranke i naglasili da će u postizbornim koalicijama HSLS učiniti sve da potvrdi volju birača.

Nakon što je HSLS na prošlim, parlamentarnim, izborima "udarili glavom o dno" osvojivši dva zastupnička mjesta, sada izborni rezultati pokazuju da stranka jača, rekao je Čehok na konferenciji za novinare u HSLS-u u Zagrebu.

Čehok je kazao da od koalicijskog partnera na državnoj razini, HDZ-a, očekuju objašnjenje zašto postizborne pregovore vode bez HSLS-a u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji vode se, kako su medijima potvrdili iz HDZ-a, pregovori koji bi mogli rezultirati stvaranjem nove vladajuće koalicije HDZ i DC-a, s SDP-om i HSS-om, što znači da bi HSLS mogao postati oporba.

"Ako je način rada i karakter Đurđe Adlešić prepreka da se ostvari suradnja na lokalnoj razini, kako je moguće da je taj isti način rada i karakter dobar na državnoj razini," upitao je Čehok.

Pritom je ustvrdio kako je očigledno da se HDZ još nije oslobodio svoje bahatosti a to, kazao je, pokazuje primjer nositelja liste HDZ-DC u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Gordana Jandrokovića, koji je u intervjuu jednim današnjim dnevnim novinama izvrijeđao Đurđu Adlešić.

Jandroković je za Jutarnji list rekao da je "model vladanja kakav je nametnula Đurđa Adlešić u Bjelovaru paralizirao demokratski i stranački život u gradu".

"To nije dopustivo i dok se Jandroković ne ispriča, nikakvih razgovora između HSLS-a i HDZ-a neće biti", rekao je Čehok.

Adlešić je ustvrdila da HSLS može biti i opozicija na županijskoj razini, ali da "na nemoralnu trgovinu neće pristati".

Čehok je, uz ostalo, ustvrdio da rezultati izbora pokazuju da Hrvatska ne ide ka dvostranačju, budući da ni HDZ niti SDP sami ne mogu ništa, nego da ide ka pozicioniranju na ljevici, desnici i centru. To treba biti poruka strankama poput HNS-a, HSS-a i HSLS-a, smatra Čehok.

Drži i da je Vlada pogriješila što nije uvela neposredan izbor gradonačelnika jer su se, rekao je, građani ionako okrenuli osobama u Varaždinu, Bjelovaru, Koprivnici i drugdje.

Čehok je pdsjetio i da se upravo danas obilježava 16. obljetnica osnutka HSLS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙