FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik HSS-a Tomčić o koaliciji "Danica"

ŠIBENIK, 4. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske seljačkestranke (HSS) Zlatko Tomčić ocijenio je danas u Šibeniku, gdje tastranka na izborima izlazi u koaliciji "Danica" sa SDP-om, HNS-om iLS-om, da su izborne pripreme obavljene uspješno te da će HSS ucijeloj Hrvatskoj nakon 15. svibnja imati veći broj vijećnika upredstavničkim tijelima.
ŠIBENIK, 4. svibnja 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Zlatko Tomčić ocijenio je danas u Šibeniku, gdje ta stranka na izborima izlazi u koaliciji "Danica" sa SDP-om, HNS-om i LS-om, da su izborne pripreme obavljene uspješno te da će HSS u cijeloj Hrvatskoj nakon 15. svibnja imati veći broj vijećnika u predstavničkim tijelima.

Predsjednik HSS-a kazao je to na tiskovnoj konferenciji, održanoj nakon sjednice regionalne organizacije HSS-a za Dalmaciju, kojoj su nazočili i zamjenica predsjednika HSS-a Ljubica Lalić, predsjednik regionalne organizacije za Dalmaciju Ante Markov i čelnici županijskih organizacija HSS-a u četirima dalmatinskim županijama.

"HSS u 18 hrvatskih županija na izborima koalira sa SDP-om i drugim strankama, u Krapinsko-zagorskoj i Požeško-slavonskoj županiji izlazi samostalno, a u Istri s HNS-om, HSLS-om i LS-om. U 54 posto općina i gradova u Hrvatskoj HSS izlazi samostalno na izbore za općinska i gradska vijeća, u 35 posto u koaliciji, uglavnom sa SDP-om, a u 11 posto HSS nema listu. U Dalmaciji očekujemo da ćemo u koaliciji osvojiti vlast u najmanje dvije županije i većini županijskih središta, a nadam se boljim rezultatima nego na prošlim lokalnim izborima", kazao je Tomčić.

Ocijenio je da će odziv birača biti vrlo nizak, možda čak manji i od 50 posto, te da je "politička greška što se već sada na izborima nije primijenio model izravna biranja župana, gradonačelnika i općinskih načelnika".

"Birači očekuju da će nakon ovih izbora u predstavničkim tijelima dobiti ljude koji će rješavati njihove životne teškoće, i koji se neće baviti visokom politikom", kazao je Tomčić.

Govoreći o stanju u zemlji, predsjednik HSS-a je rekao da "Hrvatskoj loše ide i doma i u svijetu te da je to temeljna činjenica koja nas sve mora zabrinuti".

"Stajalište Vlade u odnosima prema Europskoj uniji bilo je neiskreno i nedosljedno, zbog čega je odgođen početak pregovora. Svi gospodarski parametri su ozbiljno narušeni, a vrijeme kad se sadašnja vlast mogla pozivati na grješke bivše koalicijske vlasti davno je prošlo. Lokalni će izbori dati priliku hrvatskom narodu da to stanje popravi i da se stvori podloga za izlazak na prijevremene parlamentarne izbore", kazao je predsjednik HSS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙