FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "Dnevni Avaz" - Susret Sanader-Terzić u srpnju

SARAJEVO, 7. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader ipredsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzićtrebali bi se sastati tijekom srpnja kako bi pokušali naći rješenje zaneka otvorena pitanja u odnosima između dvije zemlje, prenosi u subotusarajevski "Dnevni avaz".
SARAJEVO, 7. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski premijer Ivo Sanader i predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Adnan Terzić trebali bi se sastati tijekom srpnja kako bi pokušali naći rješenje za neka otvorena pitanja u odnosima između dvije zemlje, prenosi u subotu sarajevski "Dnevni avaz".

Ovaj list navodi kako je Sanader u petak telefonom zvao Terzića kako bi inicirao razgovore o tim pitanjima. "Avaz" konstatira kako je ovaj poziv uslijedio nakon što su u proteklih nekoliko tjedana odnosi između Hrvatske i BiH "ozbiljno zahladili" a iz Terzićeva ureda je preneseno kako hrvatski premijer očekuje da bi susret koji bi se trebao održati polovicom srpnja u Zagrebu trebao donijeti rezultate na obostrano zadovoljstvo.

Sam Terzić je kazao kako mu je drago da je komunikacija sa Sanaderom ponovo uspostavljena.

"Očekujem da ćemo nas dvojica bez ikakvih uplitanja sa strane pokušati rješiti otvorena pitanja koja imamo. Također se nadam da ćemo do početka srpnja usuglasiti pitanje ugovora o imovinskim odnosima, ugovora o dvojnom državljastvu, aneksa Ugovora o slobodnoj trgovini te problema koje hrvatske tvrtke imaju s privatizacijom u BiH. Očekujem dobar i pozitivan sastanak", kazao je predsjedatelj Vijeća ministara BiH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙