FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - Predsjednik Stjepan Mesić sa suprugom Milkom u povodu Međunarodnog dana muzeja posjetio je danas Etnografski muzej i darovao mu albanske i libijske narodne nošnje dobivene prigodom službenog posjeta Republici Albaniji i Velikoj Socijalističkoj Narodnoj Libijskoj Arapskoj Džamahiriji. Predsjednik je sa suprugom Milkom razgledao postav hrvatskih narodnih nošnji u pratnji ravnatelja Etnografskog muzeja Damodara Frlana. Ravnatelj Frlan je rekao da je riječ o vrlo vrijednim ženskim svečanim nošnjama iz Libijske Džamahirije izrađenima od najplemenitijih materijala svile, zlatoveza i zlatnog filigrana kakve muzej još nije posjedovao i koje će obogatiti njegove zbirke.

ZAGREB - Saborsko istražno povjerenstvo koje bi trebalo utvrditi jesu li Zlatko Tomčić i Radimir Čačić u prošlom mandatu zlouporabili položaje predsjednika Sabora i ministra graditeljstva sutra će početi ispitivati svjedoke, njih pet, a vezano uz ugovore o javnim nabavama koje je tvrtka Capital ing, kojoj je Tomčić suvlasnik, sklapala s državom. Članovi povjerenstva danas su se dogovorili da će prvo saslušati Čačića, koji je u razdoblju od 2000. do 2003. bio ministar graditeljstva i javnih radova, a potom njegovu bivšu pomoćnicu Alenku Košiša Čičin-Šain.

KARLOVAC - Policija je uhitila dvadesetogodišnjaka iz Plaškog koji je u Ogulinu ukrao profesionalnu fotografsku i video opremu vrijednu oko 398.000 kuna, priopćeno je danas iz Policijske uprave karlovačke. Pljačkaš je uhićen jučer, nakon što je oko 2 sata noću u Ogulinu u prodavaonici "Fotostudio Miro" u Ulici bana Jelačića 2 ukrao tu opremu. Uz policijsku prijavu za tešku krađu mladić je jučer priveden u Istražni centar Županijskog suda u Karlovcu na saslušanje, gdje mu je određeno privremeno zadržavanje, rekao je sudac Ivan Perković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙