FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Glavaš, Kramarić i Đapić o izbornim rezultatima

OSIJEK,15. svibnja(Hina) - "Vjerovali smo u građane Osijeka i Županijeosječko-baranjske jer smo svjesni da svi skupa želimo nešto učiniti dase u Slavoniji i Baranji počne bolje i dostojanstvenije živjeti",izjavio je večeras nakon prvih privremenih izbornih rezultata,Branimir Glavaš čija je nezavisna lista prva u gradu i u županiji.
OSIJEK,15. svibnja(Hina) - "Vjerovali smo u građane Osijeka i Županije osječko-baranjske jer smo svjesni da svi skupa želimo nešto učiniti da se u Slavoniji i Baranji počne bolje i dostojanstvenije živjeti", izjavio je večeras nakon prvih privremenih izbornih rezultata, Branimir Glavaš čija je nezavisna lista prva u gradu i u županiji.

Predstoje dani "u kojima ćemo nastojati uspostaviti koaliciju s onima koji misle dobro i koji su spremni ući u ozbiljnu borbu za materijalnu i duhovnu obnovu ovoga kraja. Nama vlast nije cilj, već program za bolju, ravnopravnu Slavoniju", poručio je Glavaš.

Prema prvim neslužbenim rezultatima Županijskog izbornog povjerenstva Glavaševa lista na razini grada osvojila je 26,34 posto, a županije 27,03 posto.

Dosadašnji osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić, koji je nositelj koalicijske liste LS-HNS-SBHS-Zeleni Hrvatske, prema prvim neslužbenim rezultatima u Osijeku je osvojio drugo mjesto sa 18,53 posto.

"Zadovoljan sam rezultatima, ali priznajem da je ipak najveće iznenađenje lista Branimira Glavaša". Po prvi put nakon 15 godina "desnica je pobijedila u gradu Osijeku jer ako se zbroje rezultati HDZ-a i HSP-a, onda su odnijeli najveći broj glasova" rekao je. No, drago mi je što je "opet prepoznata liberalna opcija kojoj sam oduvijek zagovornik. Koalicije su otvorene za sve rekao je", dodavši "sve je moguće".

Zadovoljan s izbornim rezultatima i nositelj HSP-ove liste Ante Đapić rekao je da se vlast neće moći sastavljati bez HSP-a. Izrazio je veliko zadovoljstvo rezultatima izbora u Zagrebu, ali posebno s onima u Rijeci, u čijem će gradskom vijeću HSP po prvi puta imati mandate. Nešto su slabiji rezultati u Splitu no i tu smo prema posljednjim podacima ušli u gradsko vijeće, rekao je Đapić.

(Hina) xpp/xvsik ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙