FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: Glavaševa Nezavisna lista osvojila 14 županijskih i 8 osječkih vijećnika

OSIJEK,16. svibnja 2005.(Hina) - Prema podacima osječko-baranjskogŽupanijskog izbornog povjerenstva, prikupljenih sa sva 454 biračkamjesta, najbolji uspjeh na jučerašnjim izborima za novi sazivŽupanijske skupštine ostvarila je Nezavisna županijska lista BranimiraGlavaša, koja je dobila 26,86 posto glasova i u skupštini će imati 14vijećnika,
OSIJEK,16. svibnja 2005.(Hina) - Prema podacima osječko-baranjskog Županijskog izbornog povjerenstva, prikupljenih sa sva 454 biračka mjesta, najbolji uspjeh na jučerašnjim izborima za novi saziv Županijske skupštine ostvarila je Nezavisna županijska lista Branimira Glavaša, koja je dobila 26,86 posto glasova i u skupštini će imati 14 vijećnika,

Na drugom je mjestu lista Hrvatske stranke prava (HSP) s osvojenih 15,41 posto glasova, a slijede koalicijske liste SDP-a i HSS-a, s 14,93 posto glasova te HDZ-a i HSLS-a, s osvojenih 14,36 posto glasova. Koalicijska lista HNS-a, LS-a, SBHS-a i ZH-a, dobila je 9,19 posto glasova, lista Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) 6,94 posto, lista Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) 5,64 posto glasova, dok ostale kandidacijske liste nisu prešle izborni prag od 5 posto.

Prema konačnim, neslužbenim podacima u novome sazivu Županijske skupštine HSP te koalicija SDP-HSS imat će po po 8 vijećnika, koalicija HDZ-HSLS 7 vijećnika, koalicija HNS-LS-SBHS-ZH 4 vijećnika, a HSU i SDSS po 3 vijećnika.

Od 291.440 registriranih birača u Osječko-baranjskoj županiji na jučerašnje izbore za Županijsku skupštinu izišlo je njih 43,75 posto.

Za osječko Gradsko vijeće prema podacima prikupljenih sa svih 117 biračkih mjesta, najviše glasova dobila je Nezavisna gradska lista Branimira Glavaša - 25,42 posto i imat će 8 vijećnika.

Na drugom je mjestu koalicijska lista LS-HNS-SBHS-ZH, kojoj je pripalo 19,23 posto glasova, nakon koje slijede liste HSP-a s 13,65 posto glasova te koalicije SDP-HSS, koja je dobila 12,17 posto glasova. Lista HDZ-a dobila je 8,23 posto glasova, lista HSU-a 6,40 posto, dok ostale kandidacijske liste nisu prešle izborni prag.

Uz Glavaševe vijećnike u novome sazivu osječkoga Gradskoga vijeća koalicija LS-HNS-SBHS-ZH imat će 6 vijećnika, a HSP 4 vijećnika.

Koalicija SDP-HSS imat će 3 vijećnika u Gradskome vijeću, a HDZ i HSU po 2 vijećnika.

Od 103.107 birača registriranih na području grada Osijeka, na jučerašnjim izborima glasovalo je 40,98 posto.

Na izborima za Županijsku skupštinu ukupno se natjecalo 11, a za osječko Gradsko vijeće 16 stranačkih, koalicijskih i nezavisnih kandidacijskih lista.

U Županijskom izbornom povjerenstvu izvijestili su kako do sada nisu zabilježene nepravilnosti koje bi utjecale na zakonitost izbora koji su, kako drže, protekli u mirnijem ozračju od ranijih izbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙