FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSP počeo predizbornu promidžbu u Splitu

SPLIT, , 24. travnja 2005. (Hina) - Hrvatska stranka prava (HSP)večeras je velikim skupom u Gradskoj dvorani u Splitu počela svojupredizbornu promidžbu za lokalne izbore 15. svibnja, a njezinpredsjednik Anto Đapić istaknuo je da je ta stanka "šansa zaHrvatsku".
SPLIT, , 24. travnja 2005. (Hina) - Hrvatska stranka prava (HSP) večeras je velikim skupom u Gradskoj dvorani u Splitu počela svoju predizbornu promidžbu za lokalne izbore 15. svibnja, a njezin predsjednik Anto Đapić istaknuo je da je ta stanka "šansa za Hrvatsku".

Anto Đapić smatra da su sljedeći lokalni izbori najvažniji od godine 1990., te da nadilaze lokalne okvire. Izbori mogu biti veliki zaokret u državi, ocijenio je, ponajprije u smislu da se vanjska politika počne kreirati na temelju unutarnje, a ne da vanjska politika kreira unutarnju.

U svim izbornim jedinicama u Hrvatskoj HSP na lokalne izbore izlazi samostalno, i mislimo da je to jedini pravi način jer smo uvjereni da smo budući pobjednici, rekao je Anto Đapić. Iskreno govoreći, dodao je, nismo imali ni s kim koalirati jer za HSP vlast "nije plijen nego odgovornost". Siti smo politike čiji je najčešći, a često i jedini cilj uhljebljenje podobnih, istaknuo je.

Ustvrdivši kako smo "svjedoci velikoga odmaka od vrijednosti s kojima smo krenuli u Domovinski rat", Anto Đapić je rekao da HSP to nikad neće prihvatiti.

Rekao je kako HSP u svojoj povijesti nije učinio ništa zbog čega bi se stidio, te da ta stranka "nije opljačkala narod".

U životu se, dodao je Anto Đapić, najteže boriti protiv predrasuda, a HSP se godinama bori protiv njih. "Sad nam je zadovoljstvo vidjeti da se uoči ovih izbora čini kako smo ih svladali, jer prepoznali su nas mladi ljudi, koji vide da se HSP može nositi sa svim teškoćama u kojima je Hrvatska", istaknuo je.

Mi smo šansa za Hrvatsku i zato idemo sami, i nećemo ni predizborne ni postizborne koalicije, istaknuo je Anto Đapić na dobro posjećenom skupu u Splitu, gdje je bilo najviše mladih ljudi, a njegov dolazak dočekan je glasnim odobravanjem i ustajanjem svih nazočnih.

Nakon skupa Đapić je novinaru Hine kazao da HSP "ni u kojem slučaju ne želi participirati u Sanaderovoj vladi, jer ne želi nikakvu koaliciju s HDZ-om niti s bilo kojom strankom prije novih parlamentarnih izbora, redovnih ili izvanrednih".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙