FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vrijednost Mobtela procijenjena na 900 milijuna eura

BEČ, 23. svibnja 2005. (Hina/APA) - Analitičari Raiffeisen Centrobank(RCB) procijenili su da vrijednost srpskog mobilnog operatera Mobteliznosi oko 900 milijuna eura, navedeno je u analizi RCB-a koja jeobjavljena u ponedjeljak a naručio ju je Telekom Austria (TA),zainteresiran za preuzimanje srpskog poduzeća.
BEČ, 23. svibnja 2005. (Hina/APA) - Analitičari Raiffeisen Centrobank (RCB) procijenili su da vrijednost srpskog mobilnog operatera Mobtel iznosi oko 900 milijuna eura, navedeno je u analizi RCB-a koja je objavljena u ponedjeljak a naručio ju je Telekom Austria (TA), zainteresiran za preuzimanje srpskog poduzeća.

Mobtel je s 1,9 milijuna pretplatnika između VIPneta, hrvatskog ogranka Mobilkom Austria, koji ima 1,3 milijuna pretplatnika, i bugarskog Mobiltela koji ima tri milijuna, a Telekom Austria trebao bi ga preuzeti još u trećem tromjesečju ove godine, ističu analitičari RCB-a.

Udio Mobtela na srpskom tržištu iznosio je krajem 2003. 50 posto a na temelju pretpostavki da bi bugarski Mobiltel ove godine trebao ostvariti prosječan promet od 12,4 eura po pretplatniku, Mobtel bi u 2005. trebao ostvariti promet od 305 milijuna eura, izračunali su oni.

Uzme li se kao faktor izračuna vrijednosti poduzeća trostruka vrijednost njegova prometa, račun pokazuje da Mobtel vrijedi 900 milijuna eura, pri čemu nisu poznati točni podaci o rezultatima poslovanja, naglasio je analitičar RCB-a Guenter Hohberger.

Analitičari RCB-a upozoravaju da u početnoj fazi preuzimanja "u obzir dolazi i tek neznatni većinski udio" TA u Mobtelu da bi austrijska kompanija kasnije - kao i u slučaju hrvatskog VIPneta - povećala svoj udio na 100 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙