FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Školski sindikat "Preporod" upozorava na nasilje prema školskom osoblju

ZAGREB, 22. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski školski sindikat "Preporod"upozorio je danas da je grubog nasilja prema zaposlenicima u školamasve više, te je pozvao ministra obrazovanja Primorca na žurnu iučinkovitu intervenciju.
ZAGREB, 22. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski školski sindikat "Preporod" upozorio je danas da je grubog nasilja prema zaposlenicima u školama sve više, te je pozvao ministra obrazovanja Primorca na žurnu i učinkovitu intervenciju.

S približavanjem završetka nastave može se očekivati eskalacija nasilja u školama i samo je pitanje vremena kada ćemo se ponovno suočiti sa smrtnim stradavanjem zaposlenika u školama, upozorava u priopćenju "Preporod" i podsjeća da su zbog nasilja u školama sindikati još u ožujku ove godine prosvjetnoj vlasti poslali zajedničku izjavu "Zaustavimo nasilje u školama".

U međuvremenu, ta vlast ne samo da nije prihvatila sugestije sindikata da se problem sigurnosti zaposlenika uvede u osnovnoškolski i srednjoškolski zakon, nego se o njima nije niti očitovala, ističe se u pripćenju.

Sindikat podsjeća na slučajeve kolega iz Rijeke i Zaboka koji su nastradali obavljajući svoje svakodnevne nastavničke zadaće, te na najnoviju žrtvu nasilja u školi - ložača Poštanske i telekomunikacijske škole iz Zagreba Miru Čuruviju.

Ložača su u srijedu u poslijepodnevnoj smjeni teško ozlijedila dvojica mlađih nasilnika, koji su upali u školu i bez ikakva povoda počeli uništavati školski inventar. U pokušaju da se suprostavi nasilnicima, ložaču je slomljena potkoljenica, a lakše je ozlijeđen i konobar u školskoj kantini.

Taj je događaj još jedna ozbiljna poruka prosvjetnoj vlasti, ističe Hrvatski školski sindikat "Preporod" i napominje da je upravo sada trenutak da u suradnji sa školskim sindikatima pokuša stati na kraj jednoj od najnegativnijih pojava u hrvatskome školstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙