FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Preporod: Ministarstvo bi oštetilo zaposlene u osnovnim školama za po 1.000 kuna

ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski školski sindikat Preporodrazočaran je sporazumom kojim Ministarstvo znanosti, obrazovanja išporta predlaže rješenje duga za neplaćeni smjenski rad u osnovnimškolama te ga neće potpisati jer bi zaposleni bili oštećeni za po1.000 kuna, izjavio je danas predsjednik sindikata Željko Stipić.
ZAGREB, 11. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski školski sindikat Preporod razočaran je sporazumom kojim Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa predlaže rješenje duga za neplaćeni smjenski rad u osnovnim školama te ga neće potpisati jer bi zaposleni bili oštećeni za po 1.000 kuna, izjavio je danas predsjednik sindikata Željko Stipić.

Ministarstvo smatra da je dio duga otišao u zastaru pa je tako ukupni dug od 2.200 kuna smanjilo za 800 kuna, a od preostalih utuživih 1.400 kuna voljno je platiti 500 kuna, ustvrdio je Stipić na konferenciji za novinare.

Nenastavnom osoblje dug bi se pak priznao u simboličnom iznosu od 200 do 300 kuna.

Stipić smatra da su time svi školski sindikati pozvani na zajedničku akciju, te najavljuje da će, kao prvi korak, tijekom sutrašnjeg dana Preporod u općinske sudove poslati već pripremljenih 1.250 sudskih tužbi za naknadu štete.

"Nikakav sporazum ne dolazi u obzir, naše tužbe su na sudu, a one koje nisu otići će sutra", rekao je Stipić.

Preporod je već pokrenuo 1.480 sudskih sporova - tužbi za zaposlenike u srednjim školama a dosad je doneseno 410 presuda u korist sindikata, od kojih 210 pravomoćnih.

Stipić nije želio govoriti o rješenjima koje Ministarstvo predlaže za nastavnike u srednjim školama budući da sindikat nije upoznat s tim sporazumom, ali po njegovim informacijama nudi se 30 posto manje od dugova koji se kreću između 6.300 i 9.000 kuna.

Stipić procjenjuje da bi na općinske sudove moglo uskoro otići 35.000 novih tužbi, te da bi ukupni troškovi za Ministarstvo, uključujući i sudske koje odbija platiti, mogli doseći 350-400 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙