FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Večernje novosti pozvale srpske izbjeglice da glasuju

BEOGRAD, 24. travnja 2005.(Hina) - Beogradske "Večernje Novosti" unedjelju, pod naslovom "Organizirano na glasovanje", prenose apelsrpskim izbjeglicama iz Hrvatske, koji su privremeno u Srbiji, daglasuju na lokalnim izborima koji se u Hrvatskoj održavaju 15. svibnjai dodaju da za to postoji veliko zanimanje.
BEOGRAD, 24. travnja 2005.(Hina) - Beogradske "Večernje Novosti" u nedjelju, pod naslovom "Organizirano na glasovanje", prenose apel srpskim izbjeglicama iz Hrvatske, koji su privremeno u Srbiji, da glasuju na lokalnim izborima koji se u Hrvatskoj održavaju 15. svibnja i dodaju da za to postoji veliko zanimanje.

"U mjestima stalnog boravišta do 1995. godine, za vijećnike u općinama, gradovima i županijama mogu glasovati sve izbjeglice koje imaju osobnu iskaznicu", piše taj list i dodaje da se provjera biračkih popisa može obaviti do 30. travnja.

U spomenutom se tekstu navodi i da se "udruzi izbjeglica Demokratske inicijative za Knin u Beogradu do sada za odlazak na izbore u Knin i okolne općine prijavilo 150 izbjeglica".

"Uz pomoć donatora i sponzora u toj su organizaciji organizirali besplatan prijevoz autobusima za odlazak na glasovanje u Knin i povratak u Beograd", piše list.

Također se navodi kako su slične akcije započele i druge udruge izbjeglih Srba, kako u Srbiji tako i u BIH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙