FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljska: Predsjedništvo vladajućeg SLD-a podnijelo ostavku

VARŠAVA, 21. svibnja 2005. (Hina) - Vodstvo poljske Socijaldemokratskestranke (SLD), na vlasti u zemlji, u subotu je odlučilo podnijetikolektivnu ostavku četiri mjeseca prije održavanja parlamentarnihizbora, izvijestila su u subotu agencije.
VARŠAVA, 21. svibnja 2005. (Hina) - Vodstvo poljske Socijaldemokratske stranke (SLD), na vlasti u zemlji, u subotu je odlučilo podnijeti kolektivnu ostavku četiri mjeseca prije održavanja parlamentarnih izbora, izvijestila su u subotu agencije.

Predsjednik SLD-a, bivši premijer Jozef Oleksy i njegova četiri pomoćnika, glavni tajnik stranke Marek Dyduch, vođa parlamentarne skupine podnijeli su ostavke na svoje dosadašnje dužnosti. Oni će ih nastaviti obavljati do održavanja konferencije stranke idući vikend, prenosi France presse.

Oleksy je ostakvu objasnio kao "želju da se zajamči zajedništvo i učinkovitost uprave stranke te da se ljudima da jasan signal" o potrebi uvođenja promjena, u sklopu predstojećih parlamentarnih izbora koji će se održati 25. rujna i predsjedničkih koji su najavljeni za 9 listopada, izvješćuje dpa.

Novo predsjedništvo stranke bit će izabrano 29. svibnja, a SLD očekuje i traženje odgovarajućeg novog predsjedničkog kandidata s obzirom na to da je predsjednik parlamenta Wlodzimierz Cimoszewicz prošli tjedan objavio kako se namjerava povući iz politike. Poznavatelji poljskih političkih prilika tvrde kako Oleksy nastoji uvjeriti dosadašnjeg ministra obrane Jerzya Szmajdzinskog da se kandidira za predsjednika.

Četverogodišnju vladavinu stranke obilježili su mnogi skandali, a u istom su razdoblju utjecaj i snaga desne oporbe rasli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙