FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael: Ministar u znak prosvjeda zbog povlačenja dao ostavku

JERUZALEM, 2. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelski ministar zadijasporu Nathan Sharansky u ponedjeljak je dao ostavku na svojpoložaj u vladi u znak prosvjeda protiv povlačenja iz pojasa Gazenajavljenog za ljeto, izjavio je njegov glasnogovornik.
JERUZALEM, 2. svibnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelski ministar za dijasporu Nathan Sharansky u ponedjeljak je dao ostavku na svoj položaj u vladi u znak prosvjeda protiv povlačenja iz pojasa Gaze najavljenog za ljeto, izjavio je njegov glasnogovornik.

Sharansky je pismenu ostavku predao tijekom sjednice vlade, objašnjavajući svoj postupak potpunim neslaganjem s odlukom o evakuaciji osam tisuća židovskih naseljenika iz pojasa Gaze, dodao je glasnogovornik.

Sharansky procjenjuje da će povlačenje "oslabiti mogućnost uspostave slobodnog palestinskog društva" i pojačati "terorizam".

"Protivi se planu napuštanja Gaze jer smatra kako se svaki ustupak u mirovnom procesu mora uvjetovati reformama na palestinskoj strani", dodao je glasnogovornik.

Sharansky je utemeljitelj rusofone stranke "Israel Be Aliya", koja se poslije stopila s Likudom premijera Ariela Sharona. Otad ga se smatra jednim od vođa tvrdog krila te velike konzervativne stranke, koji se sustavno protivio projektu jednostranog izraelskog povlačenja iz pojasa Gaze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙