FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Varna: Završio regionalni forum "Kulturni koridori jugoistočne Europe"

VARNA, 21. svibnja 2005. (Hina) - Regionalni forum "Kulturni koridorijugoistočne Europe, zajednička prošlost i zajedničko kulturnonaslijeđe - ključ budućeg partnerstva" na kojem je sudjelovao ihrvatski predsjednik Stjepan Mesić završio je subotu usvajanjemDeklaracije o smjernicama za identificiranje, očuvanje, održivokorištenje i promicanje kulturnih koridora jugoistočne Europe.
VARNA, 21. svibnja 2005. (Hina) - Regionalni forum "Kulturni koridori jugoistočne Europe, zajednička prošlost i zajedničko kulturno naslijeđe - ključ budućeg partnerstva" na kojem je sudjelovao i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić završio je subotu usvajanjem Deklaracije o smjernicama za identificiranje, očuvanje, održivo korištenje i promicanje kulturnih koridora jugoistočne Europe.

U završni tekst Deklaracije uvršten je i prijedlog hrvatskog predsjednika da se idući Forum, posvećen znanosti, održi slijedeće godine u Hrvatskoj. Kako je rekao Mesić, dobio je obećanje generalnog direktora UNESCO-a Koichira Matsuure da će pomoći u organizaciji Foruma u Hrvatskoj.

Hrvatski predsjednik se u petak na marginama Foruma sastao s predsjednicima država sudionica od kojih je dobio potporu za Hrvatsku na njenom putu u EU i NATO, ali uz uvjet potpune suradnje s Haškim sudom.

Forum, treći po redu nakon Tirane i Ohrida održan je na inicijativu domaćina, bugarskog predsjednika Georgija Prvanova i uz pokroviteljstvo UNESCO-a i Vijeća Europe. Okupio je predstavnike deset država regije - Albanije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Makedonije, Rumunjske, Slovenije, Srbije i Crne Gore i Turske, te stotinjak predstavnika međunarodnih organizacija i stručnjaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙