FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić doputovao u Varnu

VARNA, 19. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićdoputovao je u četvrtak navečer u Varnu gdje će u petak i subotusudjelovati na regionalnom Forumu "Kulturni koridori jugoistočneEurope, zajednička prošlost i zajedničko kulturno naslijeđe - ključbudućeg partnerstva".
VARNA, 19. svibnja 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić doputovao je u četvrtak navečer u Varnu gdje će u petak i subotu sudjelovati na regionalnom Forumu "Kulturni koridori jugoistočne Europe, zajednička prošlost i zajedničko kulturno naslijeđe - ključ budućeg partnerstva".

Forum, što ga zajednički organiziraju bugarski predsjednik Georgij Prvanov, glavni direktor UNESCO-a Koichiro Matsuura i glavni tajnik Vijeća Europe Terry Davis, okupit će još predstavnike Albanije, BH, Grčke, Makedonije, Rumunjske, Srbije i Crne Gore i Turske.

Osim predsjednika država i vlada zemalja iz regije na Forumu u Varni sudjelovat će i stotinu stručnjaka i predstavnika međunarodnih organizacija.

Forum će završiti u subotu usvajanjem zajedničke Deklaracije o smjernicama za otkrivanje, očuvanje, iskorištavanje i promicanje kulturnih koridora u jugoistočnoj Europi.

Hrvatskog predsjednika u Varni očekuju i bilateralni susreti i to s predsjednikom Grčke Karolosom Papuliasom i Turske Ahmedom Necdetom Sezerom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙