FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hartmann: žrtve Srebrenice ponovno su iznevjerene

SARAJEVO,20. svibnja 2005.(Hina) - Žrtve Srebrenice ponovno suiznevjerene kao što su to bile i 1995. godine a glavni razlog za to ječinjenica da do danas nisu uhićeni najodgovorniji za njihovostradanje, kazala je u petak u Sarajevu glasnogovornica Uredatužitelja Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY)Florance Hartmann.
SARAJEVO,20. svibnja 2005.(Hina) - Žrtve Srebrenice ponovno su iznevjerene kao što su to bile i 1995. godine a glavni razlog za to je činjenica da do danas nisu uhićeni najodgovorniji za njihovo stradanje, kazala je u petak u Sarajevu glasnogovornica Ureda tužitelja Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Florance Hartmann.

Ona je sudjelovala u razgovoru o temi "Srebrenica deset godina kasnije: odgovornost, pamćenje, dužnost", organiziranog u okviru Europskih književnih susreta koji se održavaju u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Činjenica je da su najodgovorniji za tragediju Srebrenice ujedno i najtraženiji haški optuženici Radovan Karadžić i Ratko Mladić i da su oni još uvijek na slobodi a upravo to je poraz za pravdu, za žrtve ali i za cijelu demokratsku Europu, ustvrdila je Hartmann.

Ona je podsjetila na najavu glavne tužiteljice ICTY-a Carle del Ponte da se neće pojaviti na obilježavanju 10. obljetnice masakra u Srebrenici jer na taj način želi prosvjedovati zbog činjenice da glavni počinitelji zločina još nisu privedeni pravdi.

U Srebrenici je, kazala je Hartmann, nedvojbeno počinjen genocid nad Bošnjacima a ta činjenica dokazana je na suđenjima u Den Haagu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙