FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hodočasnici pristižu na inauguralnu misu pape Benedikta XVI.

VATIKAN, 24. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Hodočasnici i svećenici,predsjednici i patrijarsi, počeli su u nedjelju ujutro pristizati naTrg sv. Petra u Vatikanu kako bi prisustvovali inauguralnoj misi novogpape Benedikta XVI., tri tjedna nakon smrti njegovog prethodnika IvanaPavla II.
VATIKAN, 24. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Hodočasnici i svećenici, predsjednici i patrijarsi, počeli su u nedjelju ujutro pristizati na Trg sv. Petra u Vatikanu kako bi prisustvovali inauguralnoj misi novog pape Benedikta XVI., tri tjedna nakon smrti njegovog prethodnika Ivana Pavla II.

Očekuje se da će oko pola milijuna ljudi doći na Trg i okolne ulice kako bi čulo prvu javnu propovijed 78-godišnjeg Josepha Ratzingera otkad je postao poglavarom Katoličke crkve, a među njima će biti i oko 100.000 hodočasnika iz Papine rodne Njemačke.

Među 160 državnih izaslanstava bit će i hrvatsko predvođeno predsjednikom Sabora Vladimirom Šeksom, u kojem su i potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor te pročelnik kabineta Predsjednika Republike Hrvoje Cvitanović.

Za taj posljednji važniji događaj u procesu izbora novog pape, u Rimu su pojačane mjere sigurnosti. Zračni prostor iznad grada zatvoren je za civilni promet, brojne prometnice su blokirane, a NATO-ovi borbeni zrakoplovi su u pripravnosti kako bi spriječili mogući teroristički napad.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙