FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: pismo o inicijativi za rješavanje hrvatsko-slovenskih problema

PULA,20. svibnja(Hina) - Predstavnici Saveza antifašističkih boraca iantifašista Primorsko-goranske i Istarske županije s čelnicimaSindikata Istre i Kvarnera potpisali su danas u Puli otvoreno pismokoje će uputiti premijeru Ivi Sanaderu i predsjedniku Hrvatskog saboraVladimiru Šeksu o inicijativi za rješavanje problema između Hrvatske iSlovenije.
PULA,20. svibnja(Hina) - Predstavnici Saveza antifašističkih boraca i antifašista Primorsko-goranske i Istarske županije s čelnicima Sindikata Istre i Kvarnera potpisali su danas u Puli otvoreno pismo koje će uputiti premijeru Ivi Sanaderu i predsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu o inicijativi za rješavanje problema između Hrvatske i Slovenije.

U pismu se, među ostalim, navodi tisućljetno prijateljstvo slovenskog i hrvatskog naroda, zajednička borba slovenskih i hrvatskih antifašista u Drugom svjetskom ratu kao i zajednička borba protiv Miloševićeve hegemonije početkom 90-ih godina prošloga stoljeća.

"Bilo bi doista žalosno da dva slavenska tradicionalno prijateljska naroda ne mogu svoje međusobne probleme riješiti sami, već moraju to učiniti europski gospodari", kaže se, među ostalim, u pismu u kojem se obje strane pozivaju na suzdržanost i poštivanje AVNOJ-skih granica, međunarodne pravne norme i običaja.

"Dosadašnja suradnja jedne i druge vlade ide u dobrom smjeru, ali činjenica je da policija i dalje mora čuvati ribare i na jednoj i na drugoj strani jer se ti problemi ne rješavaju. Ako se problem granice na moru doista ne može riješiti, onda je na potezu međunarodna arbitraža", poručio je predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙