FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenac novčano kažnjen zbog nedopuštena isticanja slovenske zastave u Hrvatskoj

UMAG, 2. svibnja 2005.(Hina) - Slovenski državljanin danas jeprekršajno kažnjen novčanom kaznom od 715 kuna jer je u subotu nabungalovu u turističkom naselju Kanegri u Istarskoj županiji izvjesioslovensku zastavu.
UMAG, 2. svibnja 2005.(Hina) - Slovenski državljanin danas je prekršajno kažnjen novčanom kaznom od 715 kuna jer je u subotu na bungalovu u turističkom naselju Kanegri u Istarskoj županiji izvjesio slovensku zastavu.

Takvu je odluku protiv Matjaža Zajeca, 23-godišnjeg studenta elektrotehnike iz Ljubljane, danas donio sudac Prekršajnog suda u Umagu Vladimir Vidović zbog prekršaja protiv javnog reda i mira.

U obrazloženju odluke se kaže da je Zajec, izvjesivši bez dozvole slovensku zastavu, povrijedio Zakon o prekršajima javnog reda i mira, zbog čega je kažnjen s 566 kuna, a 149 kuna odnosi se na podmirenje troškova prekršajnog postupka.

Slovenski državljanin je u Kanegri prošli vikend priredio rođendansko slavlje i pozvao kolege studente s kojima se dogovorio da će kao znak raspoznavanja u kojem se bungalovu nalazi istaknuti slovensku zastavu. To je, međutim, uznemirilo skupinu građana koji su najprije skinuli zastavu i odnijeli je čuvaru kampa, a onda o tome izvijestili policiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙