FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Aktiva RBA krajem ožujka premašila 25 milijardi kuna

ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Aktiva Raiffeisenbank Austria d.d.(RBA) posljednjeg dana ožujka premašila je 25 milijardi kuna, što jepovećanje od tri posto u odnosu na kraj 2004. godine, a time je udjelRBA na hrvatskom bankarskom tržištu, mjeren aktivom, povećan na 10,9posto, objavljeno je danas iz RBA.
ZAGREB, 20. svibnja 2005. (Hina) - Aktiva Raiffeisenbank Austria d.d. (RBA) posljednjeg dana ožujka premašila je 25 milijardi kuna, što je povećanje od tri posto u odnosu na kraj 2004. godine, a time je udjel RBA na hrvatskom bankarskom tržištu, mjeren aktivom, povećan na 10,9 posto, objavljeno je danas iz RBA.

Dobit RBA prije oporezivanja u prvom kvartalu iznosila je 102,7 milijuna kuna.

Ukupni depoziti u RBA povećani su u isto vrijeme 8,2 posto i iznose 15,8 milijardi kuna.

Iz RBA navode podatak da je ukupan porast depozita stanovništva u bankarskom sustavu u prvom kvartalu iznosio 607,7 milijuna kuna, od čega se, kažu, 45 posto odnosilo na depozite uložene u RBA.

U prva tri ovogodišnja mjeseca zajmovi stanovništvu povećani su pet posto, na 7,87 milijardi kuna, dok su istovremeno zajmovi društvima povećani devet posto, na gotovo 5,99 milijardi kuna.

Tržišni udjel RBA u kreditima državnim jedinicama, trgovačkim društvima, stanovništvu i obrtnicima te nerezidentima premašuje 10 posto tržišta.

Krajem prvog kvartala stanje ukupnih plasmana društvima (pravnim osobama) iznosi gotovo 8,5 milijardi kuna. Depoziti društava u RBA u prvom su kvartalu ove godine povećani za dva posto, na 6,66 milijardi kuna.

U prvom tromjesečju platni promet s inozemstvom bilježi 1,8 milijardi eura ukupnog prometa sa više od 76.000 transakcija, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećanje od 17 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙